Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

 
 
Ανοιχτή επιστολή απευθύνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) με αφορμή την βίαιη εκκαθάριση των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους του Βόλου που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή η δημοτική αρχή ενώπιον μάλιστα του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου.
 
Την επεισοδιακή και επαναλαμβάνουμε βίαιη περισυλλογή των αδέσποτων σκυλιών – κατά παράβαση της νομοθεσίας – τα οποία ο κ. Μπέος θέλει να ασυλοποιήσει κλείνοντας τα σ’ ένα περιφραγμένο χώρο σε ορεινή περιοχή, έχουν καταδικάσει πλήθος φιλοζωικών σωματείων και πέραν της Π.Φ.Π.Ο. και άλλοι φορείς έχουν απευθυνθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου επισημαίνοντας τις παρανομίες γι’ αυτό το πογκρόμ εις βάρος των ζώων.
 
Δείτε εδώ το βίντεο που τράβηξε η Γεωργία Μπουκουβάλα με τα επεισόδια στην παραλία του Βόλου στις 19-10-2014 κατά την περισυλλογή των ζώων μεταξύ του μπόγια και των φιλόζωων οι οποίοι αντέδρασαν.
 
 
Τι λέει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.
 
Στην επιστολή η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει ότι «Στο Βόλο συνεχίζονται οι έντονοι προπηλακισμοί και η βία εναντίον φιλόζωων πολιτών από την ομάδα του κ. Μπέου, οι οποίοι προσπαθούν να σταματήσουν την έκνομη δράση του Δημάρχου.
 
Πριν τρεις μέρες άτομα του περιβάλλοντος του, παρουσία του, χωρίς καμία αρμοδιότητα επί του θέματος έκαναν "περισυλλογές" "άγριων" αδέσποτων που διαβιούσαν στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου για χρόνια, ανάμεσα στους πολίτες.
 
Λόγω αντίδρασης πολιτών ο εν λόγω "εξωτερικός συνεργάτης" του Δημάρχου επετέθη σε νεαρούς που προσπάθησαν να αναστείλουν την παράνομη δράση του ενάντια στα αδέσποτα που είναι χρόνια προσαρμοσμένα και επανενταγμένα στο περιβάλλον του πάρκου.
 
Η περισυλλογή πραγματοποιείται βάσει του άρθρου 9 του 4039/12 με συγκεκριμένες προδιαγραφές από συγκεκριμένους υπαλλήλους και για συγκεκριμένο σκοπό μετά από απόφαση της 5μελους επιτροπής του Δήμου.
 
Ο εγκλεισμός τους σε χώρους δασικούς χωρίς υποδομές ενδιαιτήματος, χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες και χωρίς – τελικά – προσωπικό για την περίθαλψη και επιβίωση τους ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ του Δημάρχου! Ασκήθηκε ήδη μήνυση κατά του "μπόγια" και κατά  παντός υπευθύνου. Ο εγκλεισμός των αδέσποτων σε κλουβιά η περιφραγμένους χώρους ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.
 
Άμεσα οι αρμόδιοι φορείς Εισαγγελίας, Αστυνόμευσης, Κτηνιατρικής, Υπουργείων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ την παράνομη δράση του Δημάρχου Βόλου, καταδεικνύοντας σε όλους τους  Έλληνες πολίτες ότι επιτέλους είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και όχι ένα κράτος στο έλεος του κάθε έκνομου ‘’Ηγέτη’’» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.



Αχ. Μπέος: «Εγώ είμαι ο νόμος»
 
Θυμίζουμε ότι με δηλώσεις του ο Αχιλλέας Μπέος σημείωσε ότι δεν αναγνωρίζει κανένα φιλοζωικό σωματείο, ενώ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου δήλωσε πως η απομάκρυνση και ο εγκλεισμός των αδέσποτων ήταν μια απόφαση της ομάδας του δημοτικού συμβουλίου. Ήταν μια δέσμευση προεκλογική. «Εμείς θα καθαρίσουμε την πόλη όχι μια, εκατόν μία φιλοζωικές να έρθουνε» σημείωσε.


πηγή: www.zoosos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου