Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Στο ΕΣΠΑ η αποχέτευση στο Μέτσοβο

biologikos_katharismos
Την ένταξη στο ΕΣΠΑ πράξης που αφορά την κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μετσόβου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Πρόκειται για έργο με το οποίο θα αμβλυνθούν τα κατολισθητικά φαινόμενα που διαπιστώνονται τους χειμερινούς ειδικά μήνες σε μεγάλα τμήματα του οικισμού. Παράλληλα θα γίνει και μερική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που έχει υποστεί ζημιές από τις κατολισθήσεις.
Την απόφαση ένταξης παρέδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο Δήμαρχο Μετσόβου κ. Νικόλαο Τσομπίκο κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη και των αντιδημάρχων του Δήμου, για το ΒΙΟΠΑ και τον Σ.Μ.Α. . Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 8.500.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης συζήτησε επίσης με τη Δημοτική Αρχή, διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή, όπως τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ανηλίου, το Παγοδρόμιο Μετσόβου, την αλιεία στην Τεχνητή Λίμνη Αώου, ενώ καθορίστηκε και ημερομηνία (Δευτέρα 30 Ιουλίου) για την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας για τους κτηνοτρόφους του Δήμου.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών της με τους Δήμους, συζήτησε με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χωροθέτηση του ΒΙΟΠΑ και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου