Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Τζουμέρκα και Ζαγοροχώρια στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το Πάσχα

 
 
Τα Τζουμέρκα μπαίνουν δυναμικά πλέον στον τουριστικό χάρτη

Αυξημένη καταγράφεται η ζήτηση των Ελλήνων για μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια αυτό το Πάσχα είναι αυξημένη για το σύνολο των παραδοσιακά καθιερωμένων για τις πασχαλινές εορτές προορισμών, παρότι το Πάσχα πέφτει σχετικά νωρίς. Σε μεγάλο βαθμό οι προτιμήσεις στρέφονται προς περιοχές που προσεγγίζονται εύκολα με αυτοκίνητο, γεγονός που ευνοείται και από τους νέους οδικούς άξονες.
 
Στους δημοφιλέστερους προορισμούς και φέτος είναι η Πελοπόννησος, η οποία αναδεικνύεται για μεγάλο μέρος των Ελλήνων ταξιδιωτών πρώτη επιλογή για το σύνολο της εορταστικής περιόδου, και ακολουθούν το Πήλιο, τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια και ο Πλαταμώνας. Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα Επτάνησα, με μεγάλη πρωταγωνίστρια και φέτος την Κέρκυρα, ενώ ξεχωρίζει και η Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο).
 
Το Ζαγόρι αποτελεί κλασικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου αλλά και αγαπημένο προορισμό για τους Έλληνες.
 
Τα Τζουμέρκα μπαίνουν δυναμικά πλέον στον τουριστικό χάρτη της Ηπείρου και της χώρας, προβάλλοντας την δική τους ξεχωριστή φυσιογνωμία και κυρίως την άγρια ομορφιά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
 
Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία, ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να καταγραφεί ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση.
 
Κι αυτό, γιατί ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά και σίγουρα βοηθά για τις πασχαλινές εξορμήσεις.


πηγή: http://tilevoasartas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου