Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Κερασιά Πηλίου. Σε συνεχή αύξηση η επισκεψιμότητα στην περιοχή!

 
 
Η συνεχής και επίμονη δουλειά των μελών του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου συντελεί, χρόνο με τον χρόνο, σε αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής. Οι δύο δομές του συλλόγου, το Κέντρο Έρευνας & Προστασίας Άγριας Ορχιδέας Βορείου Πηλίου και το Μουσείο Ηλία Λεφούση έχουν βγάλει στην ουσία από την τουριστική αφάνεια το χωριό της Κερασιάς και την γύρω περιοχή.
 
Το Κέντρο Έρευνας & Προστασίας Άγριας Ορχιδέας Βορείου Πηλίου, τις τελευταίες μέρες έχει δεχθεί πολλά «groups» με επισκέπτες Ολλανδούς και Γερμανούς. Όμως και οι μεμονωμένες πολύ σοβαρές επισκέψεις εκπλήσσουν!!! Εκτός από την κα Sue Wake («Lagou Raxi Country Hotel – South Pelion»), η οποία εδώ και χρόνια στηρίζει τον εναλλακτικό τουρισμό της Κερασιάς, προσφάτως είχαμε και τον γνωστό σε όλους παράγοντα του τουρισμού της περιοχής μας, κ. Κ. Λεβέντη, ο οποίος με το τουριστικό του πρακτορείο «LES HIRONDELLES», καθώς και τις πολλές σχέσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό, ετοιμάζει στοχευμένα προγράμματα επισκέψεων με αντικείμενο τις ακριβοθώρητες άγριες ορχιδέες του Βορείου Πηλίου.
 
Ο Λεβέντης Κων/νος, μέλος του διοικητικού
συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου
Ελλάδας και γνωστός τουριστικός παράγοντας
της περιοχής μας, υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών
του Κέντρου Άγριας Ορχιδέας στην Κερασιά.

Οι επισκέπτες διέρχονται το διατηρητέο γεφύρι της
Κ. Κερασιάς, κτίσης του 1886. Η ιστορία του χωριού
και η πολιτιστική του κληρονομιά είναι ένα άλλο μεγάλο
κεφάλαιο ανάδειξης της περιοχής. Ο Πολιτιστικός
& Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου
έχει προβλέψει και γι' αυτό.   

Οι φωτογραφικές μηχανές παίρνουν φωτιά μόνο
για τις αυτοφυείς ορχιδέες του Βορείου Πηλίου!  
 
Επίσης, προ λίγων ημερών την Κερασιά και το Κέντρο της Άγριας Ορχιδέας επισκέφθηκαν η σύζυγος του Δανού πρέσβη στην Αθήνα κα Sisse Gjettihg, βιολόγος και μέλος της «Δανέζικης Εταιρείας για την Ορχιδέα» («Danish Orchid Society») και συν εκδότης του ομώνυμου περιοδικού, με την αρχαιολόγο και διευθύντρια του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, κα Kristina Winter Jakobsen. Ο ενθουσιασμός τους από το έργο του Κέντρου της Άγριας – επίγειας Ορχιδέας, την Ιστορία της Κερασιάς και το πανέμορφο φυσικό της περιβάλλον ήταν έκδηλος και εμφανής. Στόχος της επίσκεψης τους ήταν η δημιουργία ενός ρεπορτάζ στο περιοδικό της «Danish Orchid Society» για το φυσικό περιβάλλον της Κερασιάς και φυσικά τις Αυτοφυείς Ορχιδέες του Βορείου Πηλίου. Οι δύο κυρίες έφυγαν με τη υπόσχεση να ξαναγυρίσουν πολύ σύντομα.
 
Η κα Sisse Gjettihg, βιολόγος και μέλος της «Danish
Orchid Society» και συν εκδότης του ομώνυμου περιοδικού,
με την αρχαιολόγο και διευθύντρια του Ινστιτούτου της Δανίας
στην Αθήνα, κα Kristina Winter Jakobsen. Δίπλα, η κ. Λιόλιου
Ελένη, μέλος του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών
Πηλίου και φοιτήτρια στο παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 
 Το πάθος της φωτογράφησης για την άγρια
ορχιδέα, κινητήριος μοχλός για την ανάδειξη μιας
περιοχής, που μέχρι πρότινος ήταν στην σκιά του
γνωστού τουριστικού υπόλοιπου βουνού των Κενταύρων
 
Οι επισκέψεις συνεχίζονται με «groups» και πρόσωπα πολύ σημαντικά για την περιοχή. Οι άνθρωποι του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και ο επιστημονικός σύμβουλος και μέλος αυτού κ. Οικονομίδης θα τους περιμένουν με διάθεση για περιήγηση και φιλοξενία.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου