Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ιδρύεται Κέντρο Καινοτομίας και Αειφόρων Εφαρμογών Γεωπονικών Επιστημών στον Αλίαρτο Βοιωτίας

 
 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Παπαδούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, προσκαλούν στην εκδήλωση για την ίδρυση του «Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών» Παράρτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά).
 
Την πρόθεση για ίδρυση του Κέντρου, ανακοίνωσε στις αρχές του προηγούμενου Φεβρουαρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είχε τότε αναφέρει ο βουλευτής, το ΥΠΑΑΤ εξέτασε με θετική ματιά το αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ενός οικοπέδου, που είναι έντεκα περίπου στρέμματα, μαζί με τις υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις του πρώην Εκκοκκιστηρίου Βάμβακος στον Αλίαρτο.

Το αίτημα ανέφερε ότι σκοπός της συγκεκριμένης χρήσης θα είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας και Αειφόρων Εφαρμογών Γεωπονικών Επιστημών, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των όρων που περιλαμβάνονται σε ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εμείς, λοιπόν, κρίνουμε ότι η σκοπιμότητα και ο κοινωφελής χαρακτήρας του συγκεκριμένου έργου, σε συνδυασμό με τη διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων -γύρω στα 3 εκατομμύρια- από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Στερεάς Ελλάδας, θέτουν τις βάσεις για ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα που θα συμβάλλει στην αγροτική ανάπτυξη της περιφερειακής ενότητας της Βοιωτίας.

Από την πλευρά μου, λοιπόν, εγώ, ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα προχωρήσω άμεσα στην υπογραφή της συγκεκριμένης παραχώρησης - δυνατότητας χρήσης τουλάχιστον για είκοσι πέντε χρόνια, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες που γίνονται και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας.

Βεβαίως, επαναλαμβάνω αυτό που είπα και στην αρχή, ότι, δηλαδή, αναμένουμε και θα παρακολουθούμε αν και κατά πόσο θα τηρήσουν τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, είχε τότε αναφέρει ο κ. Αποστόλου.



πηγή: https://www.neapaseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου