Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Συμμετοχή Λέσβου στο Yachting Festival - Θαλάσσιος Τουρισμός

 
 
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στο “Yachting Festival – Θαλάσσιος Τουρισμός”, που οργανώθηκε για πρώτη φορά από τη “Mact Media Group” και το Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) στη Μαρίνα του Αλίμου (Αθήνα), από την Πέμπτη, 12 έως και τη Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018.
Το εν λόγω festival, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της “fed HATTA” (Ελληνική Ομοσπονδία Ενώσεων, Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτορείων), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), της “Hellenic Yacht Brokers Association”, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), του Δήμου Αλίμου, κ.ο.κ., επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, καθώς και Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της τουριστικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού, ανέλαβε ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., με τη συμπαράσταση της Π.Β.Α., του Δήμου Λέσβου, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και της Ένωσης Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, ενώ το κόστος συμμετοχής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από χορηγικές συνεργασίες, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά κανένας από τους παραπάνω φορείς. Την παρουσία της Λέσβου στην εν λόγω έκθεση, συνέδραμαν ποικιλοτρόπως η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.), η Λεσβιακή Παροικία Αθηνών, καθώς και μεμονωμένοι απόδημοι Λέσβιοι της πρωτεύουσας.

Μεγάλοι χορηγοί της συμμετοχής ήταν, οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” & “HELLENIC SEAWAYS”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση τη Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η συνεισφορά του Προέδρου του Φορέα Τουρισμού & Προβολής Ερεσού Παναγιώτη Μαντζώρου, του μέλους του ιδίου φορέα & Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Γιώργου Ασημακόπουλου, καθώς και του εκπροσώπου του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Λέσβου (Ο.Φ.Σ.Λ.) στην Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών (Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.) Τιμολέοντα Κουτρούπη.

Το περίπτερο της Λέσβου πλαισίωσαν με την παρουσία τους ο συντονιστής του Ο.Τ.Α.Λ. & Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τους παραπάνω φορείς, το στέλεχος του Ο.Τ.Α.Λ. Βασίλης Χατζηελευθερίου, ο εκπρόσωπος των παραγωγικών – διατροφικών επιχειρήσεων του νησιού Φώτης Ξενέλλης, ο Διευθυντής της Μαρίνας Μυτιλήνης Κωνσταντής Ξύδας, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού & Ανάπτυξης Πλωμαρίου Γαβριήλ Χαλδέζος, το μέλος του Φορέα Τουρισμού & Προβολής Ερεσού Γιώργος Ασημακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ο.Λ.Σ.Α. Παναγιώτης Λασκαρίδης, η Αντιπρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών Νατάσσα Σαμαρέλλη, ο πρώην Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α. Νεκτάριος Βακάλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μυθημναίων Αθήνας Ευστρατία Καρυοφύλλη, η Πρόεδρος & ο Αντιπρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθηνών Άντα Ζαφειρέλλη και Δημήτρης Ευσταθίου αντίστοιχα, οι ανεξάρτητοι εθελοντές Αλεξάνδρα Γαληνού και Αλέξανδρος Αργυρίου, κ.α. Την υποστήριξη του περιπτέρου της Λέσβου, συνέδραμαν επίσης επιχειρηματίες του νησιού και μέλη των Λεσβιακών Συλλόγων της Αθήνας.

Το stand της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής που εγκαινίασε το festival, ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, η εκπρόσωπος της Βουλής & Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος & ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Χαράλαμπος Καρίμαλλης & Κωνσταντίνος Τσεγάς αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της “fed HATTA” Λύσανδρος Τσιλίδης, η Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) Ελένη Βρυώνη και Ευθύμης Μπιμπής αντίστοιχα, κ.α., καθώς και το αθηναϊκό κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση.

Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών του festival, οι εκπρόσωποι της Λέσβου είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν εντός του περιπτέρου της, τόσο τις σχετικές με το θαλάσσιο τουρισμό και το yachting τουριστικές της υπηρεσίες (ακτοπλοϊα, ελλιμενισμός σκαφών στη Μαρίνα Μυτιλήνης και αλλού, ναυλώσεις σκαφών, sailing, καταδύσεις και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες) με πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, όσο και το γενικότερο τουριστικό και γαστρονομικό της πλούτο ανά περιοχή του νησιού.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της Λέσβου παρακολούθησαν τις εργασίες των δύο συνεδριακών ημερίδων σχετικά με το θαλάσσιο τουρισμό και το yachting στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του festival, καταγράφοντας τις ενέργειες που γίνονται για την αναβάθμιση του τουριστικού αυτού προϊόντος στη χώρα και επισημαίνοντας τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει το νησί στον τομέα αυτόν.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία δύο χορευτικών σχημάτων των απόδημων Λεσβιακών Συλλόγων της Αθήνας. Ένα του Συλλόγου των Ανεμοτισίων με τη συνοδεία της χορωδίας των Μεσοτοπιτών και της μικτής χορωδίας του Δήμου Νέας Ιωνίας υπό την καθοδήγηση του Λέσβιου μαέστρου Βαγγέλη Σαραντίδη και ένα του Παγγεραγωτικού Συλλόγου, τα οποία παρουσίασαν σε διαφορετικές ημέρες του festival, εξαίσια χορευτικά προγράμματα με παραδοσιακούς λεσβιακούς χορούς, που εντυπωσίασαν εκθέτες και επισκέπτες.

Κορυφαία στιγμή του festival, ήταν αναμφίβολα η τελετή λήξης του, που πραγματοποιήθηκε με την ταυτόχρονη προγραμματισμένη παρουσία 400 Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων – μελών της A.S.T.A. (American Society of Travel Agents), οι οποίοι βρισκόταν στην Αθήνα συμμετέχοντες στο Ετήσιο Συνέδριο Destination Expo A.S.T.A. 2018, που συνδιοργανώθηκε από την fed HATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών & Τουρισμού) στην Ελλάδα.
 
Για την συνέχεια του άρθρου δείτε στον σύνδεσμο: http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/toyrismos/symmetohi-lesvoy-sto-yachting-festival-thalassios-toyrismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου