Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Prespa Net: 5 Χρόνια Συνεργασίας

 
 
Στις 29 Μαρτίου, συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την ημέρα που εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων από τις τρείς χώρες της διασυνοριακής λεκάνης των Πρεσπών και συμφώνησαν την ίδρυση του «PrespaNet». Στα πέντε χρόνια που ακολούθησαν το δίκτυο αυτό κατάφερε μέσα από συντονισμένη και σκληρή δουλειά, να πετύχει δύσκολους στόχους στη διαχείριση των υδάτων, την κοινή παρακολούθηση ειδών χλωρίδας και πανίδας αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Όμως το σημαντικότερο επίτευγμα του «PrespaNet», σε αυτή την πρώτη πενταετία της ίδρυσής του, είναι ότι κατόρθωσε να αναδείξει, την ανάγκη οι τρείς χώρες να εργαστούμε ομαδικά, συνεργατικά και αρμονικά, για να προστατεύσουμε την Πρέσπα που μοιραζόμαστε!

Αυτό που χαρακτήρισε τη φετινή συνάντηση είναι το νέο πρόγραμμα διατήρησης που θα εφαρμοστεί σε διασυνοριακό επίπεδο και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Prespa Ohrid Nature Trust και το ίδρυμα Aage V. Jensen Charity. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις για την προστασία του υγρότοπου, την παρακολούθηση μεγάλων θηλαστικών και φυτών προσφέροντας ταυτόχρονα δυνατότητες για εθελοντισμό. Μια καινούργια σελίδα ανοίγει για το «PrespaNet», συμβάλλοντας στη χάραξη της πορείας για ένα βιώσιμο μέλλον για την Πρέσπα!
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου