Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Οι ευρωβουλευτές ζητούν ενίσχυση της προστασίας των παραδοσιακών προϊόντων


 Η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να επεκταθεί, και πέρα από τα γεωργικά προϊόντα να περιλαμβάνει και τοπικά αγαθά και προϊόντα χειροτεχνίας που βασίζονται στην παραδοσιακή τεχνογνωσία. Αυτό αναμένεται να ζητήσουν οι ευρωβουλευτές την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, με ψήφισμά τους ενώ θα καλέσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταθέσει άμεσα πρόταση νομοθεσίας.

Το σχέδιο ψηφίσματος, η συζήτηση του οποίου ξεκινά στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου την Δευτέρα, ζητά να υπάρξει πανευρωπαϊκή προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων για προϊόντα όπως το γυαλί Βοημίας, το σκωτσέζικο ταρτάν και το μάρμαρο Carrara, προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως τα οικονομικά οφέλη από την προστασία του διακριτού χαρακτήρα και της ποιότητας των εν λόγω προϊόντων, την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών στους καταναλωτές και τη διατήρηση της παραδοσιακής τεχνογνωσίας και των θέσεων εργασίας που σχετίζονται με αυτήν. Μία τέτοιου είδους προστασία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παραποίησης των προϊόντων και άλλων παραπλανητικών πρακτικών.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: Σχέδιο έκθεσης σχετικά με την πιθανή επέκταση της ενωσιακής προστασίας της γεωγραφικής ένδειξης σε μη γεωργικά προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου