Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κρήτη. Ντροπή!!! Ασυνείδητοι ρίχνουν φόλες σε γύπες στην Ιεράπετρα!

 
ΓΥΠΑΣ
 
Σαν να μην ήταν αρκετή η έλλειψη τροφής που αντιμετωπίζουν στο φυσικό τους περιβάλλον τα όρνια της Κρήτης με αποτέλεσμα να πλησιάζουν εξαντλημένα στις κατοικημένες περιοχές, αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο να δηλητηριαστούν από τις φόλες που ρίχνουν ασυνείδητοι!
 
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν δύο κρούσματα δηλητηρίασης άγριων πτηνών που αποκαλύφθηκαν μέσα σε λίγη ώρα στην Ιεράπετρα, με θύματα δύο γύπες νεαρής ηλικίας οι οποίοι σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση εθελοντών του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων που ειδοποιήθηκαν από έναν υπάλληλο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, αμέσως μόλις ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής.
 
Ο πρώτος γύπας βρέθηκε σε κακή κατάσταση, ενώ έκανε εμετό με εμφανή σημάδια δηλητηρίασης. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από τους εθελοντές που τον έπιασαν και τους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Πριν καλά- καλά τελειώσουν, ειδοποιήθηκαν ότι σε κοντινό σημείο υπήρχε και δεύτερος γύπας με τα ίδια συμπτώματα! Ευτυχώς και για τα δυο άγρια πτηνά, η άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας τα έσωσε από βέβαιο θάνατο και νοσηλεύονται ώστε να απελευθερωθούν υγιή στη φύση.


πηγή: http://olympia.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου