Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Βόλος. Ικανοποιητική η συγκομιδή σταφυλιών στην Αγχίαλο παρά τα μερικά προβλήματα


Οι καιρικές συνθήκες την άνοιξη του 2015 εξελίχθηκαν φυσιολογικά όσον αφορά την ανθοφορία και την καρπόδεση.

Ο Ιούνιος ήταν δροσερός και με αρκετές βροχοπτώσεις γεγονός που οδήγησε σε όψιμο τρύγο. Το επόμενο διάστημα ο καιρός βελτιώθηκε οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν και επικράτησαν ξηροθερμικές συνθήκες, χωρίς όμως καύσωνες. Η εξέλιξη της ανάπτυξης του αμπελώνα ήταν φυσιολογική χωρίς προβλήματα, ασθένειες και ικανοποιητική παραγωγή. Η περιεκτικότητα σε σάκχαρα ήταν ικανοποιητική αν και αναμενόταν να είναι υψηλότερη με τις συνθήκες που επικράτησαν μετά τον Ιούνιο. Στην αρχή του τρύγου παρατηρήθηκαν έντονες βροχοπτώσεις με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών ήταν να εμφανιστεί βοτρύτιδα και όξινη σήψη, με συνέπεια ο τρύγος να πραγματοποιηθεί πριν από την τεχνολογική ωρίμαση, χωρίς να αποκτηθεί η επιθυμητή συγκέντρωση σε σάκχαρα. Φυσικό επακόλουθο ήταν η ανάγκη ενίσχυσης για την απόκτηση του επιθυμητού αλκοολικού τίτλου.

Όσον αφορά για το αρωματικό προφίλ και το χρώμα των οίνων από τις πρώτες ενδείξεις τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ικανοποιητικά.

Οι τιμές των σταφυλιών κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα με μικρές ανοδικές τάσεις στις ερυθρές ποικιλίες.

Παρά τα μερικά προβλήματα, η χρονιά κρίνεται ικανοποιητική και ως προς τον όγκο και ως προς την ποιότητα.πηγή: http://www.keosoe.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου