Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Δημιουργία ενυδρείου στην Καλαμάτα θέλει ο Δήμος


Δημιουργίας ενυδρείου στην Καλαμάτα θέλει ο ΔήμοςΟι προοπτικές δημιουργίας ενυδρείου στην Καλαμάτα συζητήθηκαν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με το Μιχάλη Παπαδάκη, Διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης(Θαλασσόκοσμος) και Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και τον υπεύθυνο του γραφείου του ΕΛΚΕΘΕ στην Καλαμάτα Πέτρο Κουράκλη, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε το Δήμο για την πρωτοβουλία δημιουργίας ενυδρείου στην Καλαμάτα, το οποίο θα είναι οικονομικά βιώσιμο, αναλύοντας τις σχετικές παραμέτρους. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε την προοπτική αυτή, τονίζοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας επιθυμεί να γίνει πράξη η πρόταση, που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην Καλαμάτα, καθιστώντας την πόλο έλξης για τους επισκέπτες και παρέχοντας πλεονεκτήματα εκπαιδευτικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, καθώς και θέσεις εργασίας. «Αντιλαμβανόμαστε την επιστημονική και οικονομική αξία του ενυδρείου και επιθυμούμε να προχωρήσει η συγκεκριμένη δράση», είπε ο Δήμαρχος στους εκπροσώπους του ΕΛΚΕΘΕ.
Το ενυδρείο θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, ώστε να μπορεί να αντλεί νερό και ο Δήμαρχος πρότεινε πιθανούς χώρους, τους οποίους οι εκπρόσωποι του ΕΛΚΕΘΕ θα δουν από κοντά, προκειμένου να τους αξιολογήσουν.

Η Καλαμάτα διαθέτει τις προϋποθέσεις ώστε ένα ενυδρείο να είναι ελκυστικό και οικονομικά βιώσιμο. Ως προς τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία του, εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να αντληθούν πόροι από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Σχετικά με την αξία μιας τέτοιας εγκατάστασης, ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στο Θαλασσόκοσμο, στο Ηράκλειο, τον οποίο διευθύνει: 300.000 επισκέπτες ετησίως, συμμετοχή 20.000 μαθητών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλοι 12.000 μαθητές κάθε χρόνο ως επισκέπτες.


πηγή: http://moriasnews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου