Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Κρήτη - Ηράκλειο. Το έργο που θα ξεδιψάσει μια διψασμένη πόλη…

 
φράγμα αποσελέμης νερό ηράκλειο
 
του Νίκου Σαράντου
 
Μπορεί στην υπόλοιπη Ελλάδα να είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει κάποιος τη βρύση και θα πιει νερό, για κατοίκους όμως του Ηρακλείου δεν είναι ... τουλάχιστον ακόμα.
 
Στο Ηράκλειο Κρήτης το θέμα του νερού δεν είναι δεδομένο…είναι πρόβλημα! Ο κάτοικοι έχουν μάθει, αναγκαστικά, να ζουν με την έλλειψη του και με τη χρήση των εμφιαλωμένων.

Είναι δεδομένο ότι κάθε σπίτι έχει το ντεπόζιτο του και κάθε πολυκατοικία τη δεξαμενή της, ώστε τις μέρες που κόβεται η παροχή νερού από το κεντρικό δίκτυο του δήμου, να μην μένουν χωρίς το απαραίτητο αγαθό.

Το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι το παρερχόμενο αυτό νερό όταν και όποτε φτάνει στις βρύσες είναι τέτοια η ποιότητα του που εδώ δεκαετίες οι Ηρακλειώτες αγοράζουν ξεχωριστά το νερό που πίνουν!!

Μπορεί για του κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας να είναι δεδομένο ότι θα ανοίξουν τη βρύση και θα πιουν νερό, για κατοίκους όμως του Ηρακλείου δεν είναι….τουλάχιστον ακόμα.

Λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, φιλοδοξεί να δώσει το φράγμα Αποσελέμη με το διυλιστήριο νερού που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία. Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε να υδροδοτεί με άριστης ποιότητας 20.000 κυβικά νερό, τη μέρα και μέχρι το τέλος του 2015 με πάνω από 100,000 κυβικά νερό σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου