Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Δήμος Χανίων. Απαραίτητη η ίδρυση διαδημοτικού κτηνιατρείου


 H ανάπτυξη διαδημοτικής συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στα Χανιά, εξετάστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.
 
Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων του συνόλου του νομού. Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευρεία συμμετοχή και την ανταπόκριση, καθώς - όπως τόνισε - θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα των αδέσποτων ζώων με σύγχρονες μεθόδους και χωρίς προκαταλήψεις. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας παρατήρησε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν ανάλογες πρωτοβουλίες και σε παγκρήτιο επίπεδο.
 
 
Από τη σημερινή σύσκεψη
 
Από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Χανίων προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου. Ο κ. Βάμβουκας  επισήμανε την αναγκαιότητα εναρμόνισης με την ελληνική νομοθεσία αλλά και το ευρωπαϊκό πλαίσιο στο ζήτημα της αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων.
 
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Γιάννης Μαράκης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης κτηνιάτρου από τον Δήμο Χανίων, ενώ χαρακτήρισε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων πολύπλευρο,  γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η ίδρυση διαδημοτικού κτηνιατρείου – καταφυγίου αδέσποτων ζώων.


πηγή: www.zoosos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου