Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Ο κολυμβητικός διάπλους του Αμβρακικού

 
Η κλιματική αλλαγή θα «εξαφανίσει» την Πρέβεζα;
 
Ο κολυμβητικός διάπλους του Αμβρακικού κόλπου είναι μια κολυμβητική διαδρομή 11 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και καταλήγει στο λιμανάκι της Κορωνησίας.

Ο διάπλους του Αμβρακικού, έχει συνδεθεί στενά με την προώθηση μηνυμάτων, σχετικά με την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου και της χλωρίδας και πανίδας της ευρύτερης περιοχής.

Ο 1ος κολυμβητικός διάπλους είχε πραγματοποιηθεί το έτος 2005, από ένα μόνο αθλητή τον κ. Γεώργιο Τσαφούλη, ο οποίος ήταν και εμπνευστής αυτής της ιδέας. Ακολούθησαν οι επόμενες χρονιές, με αποτέλεσμα την εκδήλωση να πλαισιώσουν περισσότεροι αθλητές τόσο από την περιοχή μας, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, θέλοντας και αυτοί να μεταφέρουν το μήνυμα της διάσωσης του Αμβρακικού Κόλπου.

Φέτος, ο Δήμος Αρταίων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ανέζας, διοργανώνουν, την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, τον 11ο κολυμβητικό διάπλου του Αμβρακικού Κόλπου, με αφετηρία το λιμάνι της Βόνιτσας στις 7.30 π.μ. και τερματισμό στο γραφικό λιμάνι της Κορωνησίας.

Ήδη, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 22 αθλητές από όλη την Ελλάδα, γεγονός που σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά όσον αφορά τις συμμετοχές αθλητών (πέρυσι 14), δικαιώνει τις προσδοκίες του Δήμου, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο θεσμός.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου