Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Καλά νέα από την Αυστραλία

 
 
Χάρη στην υποστήριξη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο, έγινε ένα γιγάντιο βήμα προς την προστασία ενός εκ των σημαντικότερων οικοσυστημάτων της γης
 
Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ψήφισε να διατηρηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας για την αποκατάσταση της υγείας του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου. Ως αποτέλεσμα, εντός λίγων μηνών περιμένουμε μια πλήρη απαγόρευση του βιομηχανικού μπαζώματος.

Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες από 177 διαφορετικές χώρες,
υπέγραψαν την έκκληση και κάλεσαν τους ηγέτες του κόσμου να υπερασπιστούν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

©Troy Mayne
Η απόφαση της UNESCO απαιτεί από την Αυστραλία να επιδείξει "αποτελεσματική και διαρκή προστασία" του υφάλου από τις απειλές, συμπεριλαμβανομένων της ανεξέλεγκτης εκβιομηχάνισης και της ρύπανσης. Η Αυστραλία θα πρέπει μέσα στους επόμενους 18 μήνες να καταθέσει έκθεση που θα δείχνει συγκεκριμένα σημάδια προόδου.
 
©Troy Mayne
 "Η Αυστραλία έχει υποσχεθεί να δώσει προτεραιότητα στην υγεία του υφάλου, αντί για επιβλαβείς δραστηριότητες, όπως η απόρριψη βιομηχανικών μπάζων" δήλωσε ο Marco Lambertini, Γενικός Διευθυντής του WWF International.

"Η UNESCO θα παρακολουθεί για να εξασφαλίσει ότι η κατάσταση του υφάλου βελτιώνεται τα επόμενα χρόνια. Το ίδιο και όλοι εμείς που ανησυχούμε για τη βιομηχανική καταστροφή του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου."
 
© Jurgen Freund / WWF

πηγή: http://www.wwf.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου