Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Ο δηλητηριασμένος γύπας ανοίγει ξανά τα φτερά του!

 
γύπας δηλητηριασμένος υποσιτισμένος εκπαζ
Δηλητηριασμένος και υποσιτισμένος βρέθηκε γύπας στην Ιεράπετρα
 
Στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) βρίσκεται πια ο νεαρός Γύπας/Σκάρα/Όρνιο (GypsFulvus) που βρέθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 13/7/2015 στην Ιεράπετρα με συμπτώματα δηλητηρίασης, εξάντλησης και αδυναμίας.

Η Αστυνομία Ιεράπετρας μετέφερε το πουλί στο κτηνιατρείο της κας Μαρινέλλας Αγαπουλάκη, η οποία σε άψογη συνεργασία με τους κτηνιάτρους του ΕΚΠΑΖ έδωσε στο πουλί τις Α΄ Βοήθειες που ήταν καθοριστικές για την μετέπειτα καλή πορεία του. Στην συνέχεια το Δασαρχείο Ηρακλείου, - και συγκεκριμένα ο Δασονόμος κος Γιώργος Μελισσουργάκης-, σε συνεργασία με τους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη, οργάνωσε την όλη επιχείρηση. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας και ο Θηροφύλακας κος Στέλιος Μανιαδάκης μεταφέρανε το πουλί μέχρι την Χερσόνησσο, από κει το παρέλαβε ο Δασοφύλακας κος Γιώργος Δανελάκης από το Δασοφυλακείο Καστελίου και το έφερε στο Ηράκλειο. Αμέσως την ιατρική του φροντίδα ανέλαβε ένας από τους εθελοντές κτηνιάτρους, ο κος Δημήτρης Λίτινας.

Το αγρίμι άρχισε να συνέρχεται με γρήγορους ρυθμούς χάρη στην φαρμακευτική αγωγή και το καλό φαγητό και χθες ταξίδεψε για την Αίγινα και το ΕΚΠΑΖ όπου και έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί όπου και το παρέλαβε ο Διαχειριστής του Κέντρου Γιάννης Πουλόπουλος. Θα παρακολουθείται για μερικές μέρες από κοντά και στη συνέχεια εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάστασή του θα μεταφερθεί στον μεγάλο σε διαστάσεις κλωβό (τόσο μεγάλο ώστε τα πουλιά πετάνε μέσα) όπου βρίσκονται και άλλοι Γύπες για να δυναμώσει κι άλλο και να απελευθερωθεί στην Κρήτη όταν θα είναι έτοιμο.

Πολλά ευχαριστώ στο Δασαρχείο Ηρακλείου, στην Θηροφυλακή και την Αστυνομία Ιεράπετρας, τις Μινωικές Γραμμές, το Λ.Σ. Πειραιά (1ο και 8ο) που βοήθησαν στην μεταφορά του και όλους τους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ στην Κρήτη. Για μια ακόμη φορά οι Κρατικές Αρχές συνεργάστηκαν αποτελεσματικά με ιδιώτες αλλά και Συλλόγους/Σωματεία και έγιναν πάλι θαύματα.πηγή: http://www.madeincreta.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου