Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Έβρος. Ενημερωτική εκδήλωση στο Τυχερό για την ρύπανση του ποταμού Εργίνη


 Ενημερωτική εκδήλωση στο Τυχερό για την ρύπανση του ποταμού ΕργίνηH "Θεογένης Κοιν.Σ.Επ" με το σύλλογο Νεολαίας Φεστιβάλ Τυχερού και το σύλλογο Γυναικών μαζί με τη Συνέλευση δράσης Έβρου - Εργίνη σας προσκαλούν την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ στην Πλατεία Τσαβδαριδη (Άλσος) στο Τυχερό, σε μια ενημερωτική εκδήλωση που αφορά την ρύπανση του ποταμού Εργίνη (Τουρκία)...

Προγραμματισμένη είναι η παρουσίαση ενός ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στην περιοχή του ποταμού Εργίνη, στο οποίο προβάλλεται καθαρά η τρομακτική ρύπανση αυτού του ποταμού.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
 
Όπως είναι γνωστό ο ποταμός Εργίνης, εκβάλλει στον ποταμό Έβρο στο ύψος του Τυχερού, το οποίο απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από την εκβολή του ποταμού, πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ρύπανση επηρεάζει όχι μόνο την Τουρκία αλλά άμεσα και την Ελληνική πλευρά.

Επειδή αυτή η κατάσταση πλήττει άμεσα τόσο τον ίδιο τον άνθρωπο όσο και το φυσικό του περιβάλλον στο οποίο ζει και από το οποίο εξαρτάται, ελπίζουμε στη συμμετοχή σας με την προοπτική μιας από κοινού δράσης (φορέων και πολιτών των δύο κρατών) ώστε μαζί να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου