Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα φροντίδας της νεαρής αγριόγατας που εντοπίστηκε στο Κικλίς

 
 
Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα που απαιτούνται για την φροντίδα (σίτιση) της νεαρής αγριόγατας που εντοπίστηκε κοντά σε χωριό του Κιλκίς απευθύνει το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή». Το μικρό, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η βιολόγος Πηνελόπη Καραγιάννη, το βρήκε την 1 Ιουνίου ένας νεαρός ο οποίος το είδε να στέκεται μόνο στο οδόστρωμα. Φοβούμενος ότι εκεί δεν θα επιβιώσει το μάζεψε για να το σώσει.

Όμως μια φίλη του, η οποία είδε από κοντά το αγριογατάκι κατάλαβε ότι δεν είναι συνηθισμένο – και επειδή παλιότερα είχε βρει στην ίδια περιοχή την οποία σκόπιμα δεν αναφέρουμε έναν αρσενικό αγριόγατο – έστειλε φωτογραφίες του στην «Δράση για την Άγρια Ζωή».

Από τις φωτογραφίες οι ειδικοί δεν ήταν βέβαιοι για το είδος αλλά όταν το εξέτασαν από κοντά διαπίστωσαν ότι είναι αγριόγατα – ένα νυκτόβιο είδος που σπάνια εμφανίζεται στους ανθρώπους – και όχι το μωρό μιας αδέσποτης ψιψίνας.

Το μικρό είναι καλά στην υγεία του, είναι πολύ ζωηρό, τρώει με όρεξη και θα παραμείνει για αρκετούς μήνες στις εγκαταστάσεις του σωματείου ενώ η απελευθέρωση του στο φυσικό περιβάλλον θα κριθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η «Δράση για την Άγρια Ζωή» ζητάει να συνεισφέρετε στα έξοδα – κυρίως στην ειδική τροφή που τρώει αυτό το υπέροχο μικρό. Για να βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6979914852, στείλτε email:
mail@drasi-agriazoi.gr ή πληκτρολογήστε: http://drasi-agriazoi.gr/.
 
Στις φωτογραφίες μπορεί να μοιάζει με συνηθισμένο γατάκι αλλά δεν είναι!
 


 
 
 
 
 
πηγή: www.zoosos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου