Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Αιτωλοακαρνανία. Η Ναύπακτος στο κέντρο της ορεινής ποδηλασίας με τρία κορυφαία ποδηλατικά γεγονότα!!

 
 
Μετά το Βαλκανικό και τa Πανελλήνια Πρωταθλήματα XCO Cross country – Team relay – Eliminator

Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε συνέχεια της απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης του Βαλκανικού πρωταθλήματος XCO cross country 2017 και του διεθνούς αγώνα της UCI κατηγορίας C2, μέσα σε τρείς ημέρες, θα διεξαχθούν στην Ναύπακτο Αιτωλ/νίας, τρία (3) ακόμα κορυφαία γεγονότα της ορεινής ποδηλασίας για την χώρα μας. Από τις 21 Ιουλίου και ως τις 23 Ιουλίου ο Δήμος Ναυπακτίας και ιδιαίτερα η πόλη της Ναυπάκτου θα είναι το κέντρο της ποδηλασίας, διοργανώνοντας τα τρία (3) κορυφαία Πρωταθλήματα Ορεινής ποδηλασίας που γίνονται στην Ελλάδα.

Αγώνες στους οποίους θα πάρουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες ποδηλάτες. Ανάμεσά τους οι πρωταθλητές Περικλής Ηλίας (παγκόσμιος 2012 και πανελλήνιος 2017 Marathon), Δημήτρης Αντωνιάδης (βαλκανιονίκης 2017), Βαρβάρα Φασόη (2η βαλκανιονίκης 2017), καθώς και πολλοί άλλοι κορυφαίοι Έλληνες.

Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε», οι οποίοι προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, να δώσουν το παρών, χειροκροτώντας τους κορυφαίους αθλητές μας και απολαμβάνοντας ένα υπέροχο θέαμα.
 
 
Πιο αναλυτικά οι διοργανώσεις…

● Την αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή 21 Ιουλίου το απόγευμα στις 17:00 στο κάστρο της Ναυπάκτου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cross country XCO team relay. Αγώνας σκυταλοδρομίας ομάδων ποδηλασίας, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο των πρωταθλητών Ελλάδας ως σωματεία & ομάδες.
● Θ’ ακολουθήσει το Σάββατο 22 Ιουλίου το πρωί από 09:00 – 14:00 και το απόγευμα από 17:00 έως 19:30 στο κάστρο της Ναυπάκτου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cross country XCO με τη συμμετοχή 30 περίπου συλλόγων και 200 αθλητών και αθλητριών, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων- νεανίδων – εφήβων – γυναικών – ανδρών.
● Στις 23 Ιουλίου Κυριακή θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eliminator mtb ανδρών και γυναικών άνω των 17 ετών. Ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας, σε σφραγισμένη πίστα στον παραλιακό δρόμο της παραλίας Ψανή (με εκκίνηση τον φλοίσβο και τερματισμό την παλαιά πλαζ), που διαμορφώνεται σε πίστα mtb, με ράμπες, άλματα, κορμούς κ.α. που θα εντυπωσιάσει αθλητές και θεατές. Διοργάνωση που θα αναδείξει τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδας για το ξεχωριστό αυτό άθλημα, που γίνετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Χορηγοί είναι: VOLVO Cross Country, ARLA protein milk, ALCATEL , ΦΑΓΕ, LURPAK, ΝEA ΟΔΟΣ, και υποστηρικτές: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ADVANCE travel, MINOAN LINES , DEPEND sports, IDEAL, SHIMANO, SCOTT, KENDA, CUBE, ZELVEGIAN, FIRST AID AMBULANCE.
 
Στόχος η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας, cross country.


πηγή: http://www.agrinioculture.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου