Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος ζητά η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας


Άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος ζητά η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας«Οι τιμές του αγελαδινού γάλακτος σε όλη την Ευρώπη καλπάζουν προς τα επάνω (Γερμανία 0,40, Πολωνία 0,40-0,41 κτλ). Οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες αντιδρούν άμεσα σε περιόδους, που οι τιμές πέφτουν, όλο αυτό το διάστημα που ανεβαίνουν οι τιμές στην Ευρώπη φυσικά σιωπούν. Για τον Έλληνα παραγωγό αυξάνονται φυσικά μόνο οι φόροι τα ασφάλιστρα και τα κάθε λογής χαράτσια» επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας, κ. Θανάσης Βασιλέκας.
 
Συνεχίζοντας ο κ. Βασιλέκας ανέφερε τα εξής: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φυσικά δεν είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό τιμών, είναι όμως σαφώς υπεύθυνο για την προστασία του Έλληνα παραγωγού και του Έλληνα καταναλωτή. Η απίθανη καθυστέρηση για την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της αγοράς της πρώτης ύλης για όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται σε άλλους λόγους πέρα από γραφειοκρατικές διαδικασίες.
 
Περιμένουμε από το υπουργείο άμεσα την κατάθεση του νομοσχεδίου χωρίς παραθυράκια και χωρίς υπεκφυγές ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Έλληνα καταναλωτή να επιλέγει χωρίς παραμορφώσεις το προϊόν, που επιθυμεί και παράλληλα να στηρίζει έμπρακτα τον Έλληνα κτηνοτρόφο και την εθνική παραγωγή. Είναι η μόνη ελπίδα για έναν κλάδο, που καταρρέει και όλοι εθελοτυφλούν κάνοντας πως δεν το αντιλαμβάνονται.
 
Αυτή είναι η πρώτη ήπια αντίδραση της ΕΦΧΕ σε σχέση με τις τιμές και με το νομοσχέδιο. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία».


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου