Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη 16 επιμελητηρίων του Πεκίνου για συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς


Επίσκεψη 16 επιμελητηρίων του Πεκίνου για συνεργασία με Έλληνες παραγωγούςΕπίσκεψη αντιπροσωπείας 16 επιμελητηρίων του Πεκίνου στη χώρα μας είναι «στα σκαριά», για συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς, όπως ανέφερε η εμπορική σύμβουλος της πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, Ξου Ρουογιούν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.
 
Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποίησε και ο Βραζιλιάνος πρέσβης στην Αθήνα Σεζάριο Μελαντόνιο Νέτο. Και αυτός με την σειρά του έκανε γνωστό πως ετοιμάζει επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.
 
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε πρόσφατα ο ΠΣΕ, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του συνδέσμου με αφορμή τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων του συνεδρίου.
 
 
Σακελλαρίδη: Μονόδρομος η επένδυση στην εξωστρέφεια
 
Την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής, με επίκεντρο την εξωστρέφεια υπογράμμισε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, με την ευκαιρία της εκδόσεως των συμπερασμάτων του διεθνούς συνεδρίου, με τίτλο: «Οι δρόμοι της εξόδου από την κρίση: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξαγωγές», που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
 
«Η Επένδυση στην εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την έξοδο από την κρίση και την οικοδόμηση ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου που δημιουργεί θέσεις εργασίας, παράγει έσοδα για το Κράτος και αντέχει στους κραδασμούς της παγκόσμιας οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Σακελλαρίδη.
 
Έρευνες διεθνών οργανισμών έχουν δείξει ότι με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι ελληνικές εξαγωγές μπορεί να αυξηθούν έως και 30% ή κατά 16 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα αν η Ελλάδα καταφέρει να πιάσει τους μέσους όρους εξωστρέφειας της ΕΕ, μπορεί να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία περίπου 20 δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα σε ετήσια βάση.
 
 
Έξι συμπεράσματα για την προώθηση των εξαγωγών
 
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του συνεδρίου έξι είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να εκμεταλλευθούν οι εξαγωγείς τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν, προς όφελος της εθνικής οικονομίας:
 
α) Ανάκτηση της Εμπιστοσύνης: Θεωρείται το κλειδί για την επάνοδο στην κανονικότητα και την προσέλκυση των νέων επενδύσεων
β) Οριστική άρση των Capital Controls: Θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αναθέρμανση της αγοράς και την αποκατάσταση της κανονικότητας στις εμπορικές συναλλαγές εντός και εκτός συνόρων.
γ) Αποκατάσταση της ρευστότητας: Θα συμβάλει στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης και επέκτασης στις διεθνείς αγορές
δ) Ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ: Θα ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα και θα δώσει βαθιά ανάσα στις επιχειρήσεις
ε) Απάλειψη γραφειοκρατίας: Θα επιταχύνει τους χρόνους εξαγωγής ενός προϊόντος, απαλλάσσοντας τους εξαγωγείς από ένα μεγάλο βραχνά
στ) Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων: Θα απελευθερώσει τη δυναμική που έχει συσσωρευτεί στη διάρκεια της κρίσης και θα κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο τις υγιείς δυνάμεις του τόπου
 
Οι ομιλητές και σύνεδροι συμφώνησαν πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και να καθορίσουν το εθνικό μας στίγμα, καθώς το υφιστάμενο μοντέλο, όπως είπαν είναι στρεβλό και αντιπαραγωγικό και πρέπει να αλλάξει, «εάν θέλουμε να φύγει η χώρα μπροστά».
 
Η συγκυρία, όπως τόνισαν, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή και δεν πρέπει να χαθεί. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα μεγαλώνει διαρκώς ενώ πληθαίνουν οι ξένες εταιρείες που θέλουν να συνεργαστούν με ελληνικές επιχειρήσεις.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου