Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Κύπρος. Νέα υπόθεση λαθροθηρίας

 
 
Μέλη του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους για πάταξη του φαινομένου της λαθροθηρίας, προέβηκαν σήμερα σε ελέγχους σε οικίες, υποστατικά και οχήματα στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.
 
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στην επαρχία Λάρνακας, προέβηκαν σε έρευνα με δικαστικό ένταλμα στην οικία και υποστατικά 47χρονου και 45χρονης, όπου στην οικία τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, 65 καθαρισμένα άγρια πτηνά, καθώς και ένα δοχείο με τεμαχισμένα άγρια πτηνά. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα που χρησιμοποιεί η 45χρονη, κατόπιν γραπτής της συγκατάθεσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 11 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
 
Εξάλλου, σε έρευνα που ακολούθησε σε άλλα υποστατικά που διατηρεί ο 47χρονος στην επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, σε περιφραγμένο χώρο και αποθήκη, τέσσερα δίκτυα παγίδευσης άγριων πτηνών. Ακολούθησε έρευνα στο όχημα του 47χρονου με γραπτή του συγκατάθεση, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 21 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 3 φυσίγγια φλομπέρ.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ούτε ο 47χρονος, ούτε η 45χρονη είναι κάτοχοι άδειας κυνηγίου. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Λευκάρων, όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια έρευνας που διενεργήθηκε από μέλη του Ουλαμού σε συνεργασία με μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας "COMITTE AGAINST BIRDS SLAUGHTERING", σε περιφραγμένο χωράφι και οικία 40χρονου στην επαρχία Αμμοχώστου, κατόπιν γραπτής του συγκατάθεσης, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο εγκατεστημένα δίκτυα για τη σύλληψη άγριων πτηνών και μια ηχοπαραγωγική συσκευή που παράγει μιμητικές φωνές άγριων πτηνών εκτός λειτουργίας. Επίσης, στο γκαράζ της οικίας του 40χρονου εντοπίστηκαν 99 ξόβεργα τα οποία κατασχέθηκαν.
 
Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμός Παραλιμνίου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου