Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης ζητούν οι συνεταιρισμένοι παραγωγοί οσπρίων


Σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης ζητούν οι συνεταιρισμένοι παραγωγοί οσπρίων Την πρόθεση καλλιεργητών, από όλη την Ελλάδα, να συσταθεί Διεπαγγελματική Οργάνωση Οσπρίων εντός του έτους, εξέφρασαν, μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Χ. Σιδερόπουλο και Μέλη των Διαχειριστικών Επιτροπών Ομάδας Παραγωγών Οσπρίων και Καλλιεργητών Μηδικής Τριφυλλιού, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλη, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Α.Α.&Τ. κ. Νίκος Αντώνογλου, ο Σύμβουλος του υπουργού κ. Α. Μπακούρος και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.
 
Ο κ. Σιδερόπουλος επισήμανε, επίσης, το σκοπό της δημιουργίας των Ομάδων Παραγωγών που είναι η προστασία της παραγωγής Ελληνικών Ποιοτικών Προϊόντων και οι εκπρόσωποι των Διαχειριστικών Επιτροπών κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.
 
Όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά του υπουργείου, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και υπήρξε κατανόηση στα θέματα που ετέθησαν. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες επεσήμαναν τη δυναμική των εν λόγω καλλιεργειών, τις δυνατότητες χρηματοδότησης προωθητικών ενεργειών σε τρίτες χώρες και το συνδυασμό με άλλες δράσεις όπως το πρασίνισμα.
 
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της καλλιέργειας των οσπρίων, γιατί δεν υπάρχει επάρκεια παραγωγής και τόνισε τη συμβολή τους σε μία γεωργία φιλική στο περιβάλλον προσφέροντας στο έδαφος απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.
 
Επίσης χαιρέτησε την πρόθεση για τη δημιουργία Διεπαγγελματικής στα Όσπρια και κάλεσε τους παραγωγούς να συνεργαστούν με τους ερευνητές του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, για τη δημιουργία και καταγραφή στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών οσπρίων, μηδικής και τριφυλλιού με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Επίσης ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα θα εκδοθεί η απόφαση για τις Ομάδες Παραγωγών η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τα προϊόντα τους.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου