Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

«Οικολόγοι» - κυνηγοί έπιαναν τσίχλες με αγκίστρια στην Αμφεία Καλαμάτας

 
«Οικολόγοι» - κυνηγοί έπιαναν τσίχλες με αγκίστρια στην Αμφεία Καλαμάτας
φωτογραφία αρχείου
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας με σημερινή ανακοίνωση του φέρνει στη δημοσιότητα άλλη μια περίπτωση «οικολόγων» - κυνηγών οι εντοπίστηκαν την περασμένη Πέμπτη να κυνηγούν και να βασανίζουν θηράματα, εν προκειμένω τσίχλες που έπιαναν με αγκίστρια.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος τονίζει τα εξής: «Στις 19 Ιανουαρίου 2017 οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας αξιοποιώντας πληροφορίες για παράνομη θήρα διενεργούσαν περιπολία στη περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Αμφείας του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα στη θέση "Μαλίνα". Περί ώρα 04:30 μμ εμφανίστηκαν δύο άτομα με φακούς οι οποίοι έστηναν αγκίστρια για τσίχλες. Οι θηροφύλακες του Κ.Σ. έθεσαν αυτούς υπό συνεχή παρακολούθηση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου και περί ώρα 07:50 άρχισαν να μαζεύουν τα αγκίστρια καθώς και τις τσίχλες που είχαν θηρεύσει παράνομα.

Οι θηροφύλακες πλησίασαν τους λαθροθήρες αλλά αυτοί μόλις τους αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή, με αποτέλεσμα μετά από καταδίωξη να συλλάβουν τον ένα εξ' αυτών. Ο συλληφθείς αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του δεύτερου. Κατά των ανωτέρω υπεβλήθη μήνυση για παράνομη θήρα ενώ τα πειστήρια κατασχέθηκαν» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας Παντελής Δρούγας και ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Μούζος.πηγή: https://www.zoosos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου