Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Έξι χρόνια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από την "Καλλιστώ"


Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της «Καλλιστώ» για έκτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της COSMOTE με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είχε τέσσερις θεματικές ενότητες: «Τα ζώα του δάσους πηγαίνουν σχολείο», «Θηλαστικά σε κίνδυνο», «Άνθρωπος και σαρκοφάγα ζώα: σύγκρουση και συνύπαρξη» και «Το ζήτημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων». Οι άνθρωποι της «Καλλιστώ» αποκάλυψαν στους μαθητές τα μυστικά των ελληνικών δασών και των ειδών πανίδας που ζουν σε αυτά, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά: το λύκο και την αρκούδα. Οι δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υλοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο σε σχολεία. Παράλληλα, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο Παιδικό Φεστιβάλ «Παραθινούπολη» του Δήμου Καλαμαριάς και στο Φεστιβάλ Παιχνιδιού του Δήμου Παύλου Μελά. Τέλος, υλοποιήθηκαν και περιβαλλοντικές εκδρομές στο περιαστικό δάσος του Σέΐχ-Σου για παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Θεσσαλονίκης και «Τα Παιδιά της Άνοιξης», οργάνωση που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Το πρόγραμμα πέτυχε τους στόχους του, αφού σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και με τους υπεύθυνους του κάθε φορέα που κάλεσε την Καλλιστώ, βοήθησε στην κατανόηση της αναγκαιότητας για τη διατήρηση της άγριας ζωής και φύσης και στην καλλιέργεια του εθελοντισμού σε δράσεις για την προστασία των ελληνικών δασών.

Περισσότεροι από 7.700 μαθητές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Επιπλέον πληροφορίες περιέχονται στα τέσσερα ειδικά ενημερωτικά έντυπα της «Καλλιστώ», που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.


πηγή: http://www.callisto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου