Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Λήμνος. Τα πρώτα σταφύλια έφτασαν στην Ένωση


Τα πρώτα σταφύλια έφτασαν στην Ένωση

Πρεμιέρα σήμερα για τον τρύγο στη Λήμνο, με την Ένωση να παραλαμβάνει από τις 7 το πρωί τα πρώτα σταφύλια.

Ειδικότερα, ως ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 13η Αυγούστου 2018, ημέρα Δευτέρα, με την παραλαβή των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας βιολογικής καλλιέργειας. Οι ημέρες παραλαβής αυτών θα είναι τέσσερις (4) και πιο συγκεκριμένα οι 13-14-17-18 Αυγούστου 2018.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα σταφύλια ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας συμβατικής καλλιέργειας με έναρξη παραλαβής αυτών την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 και για δεκαπέντε (15) ημέρες συνολικά, μέχρι και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, θα παραληφθούν τα ερυθρά σταφύλια για τα οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του τρυγητού για την ακριβή ημερομηνία παραλαβής τους.

Η παραλαβή όλων των σταφυλιών θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα και θα πρέπει τα σταφύλια να προσκομίζονται φρέσκα στο Οινοποιείο.

Τονίζεται ότι η παραλαβή των σταφυλιών στο Οινοποιείο θα γίνεται από τις 07:00 έως τις 15:00 με όριο παραληφθείσας ποσότητας που θα καθοριστεί ανάλογα με τη συνολική αναμενόμενη παραγωγή.

Επίσης υπενθυμίζεται οτι για τη μεταφορά των σταφυλιών μέχρι το οινοποιείο του Συνεταιρισμού «για τους παραγωγούς οι οποίοι ανήκουν στο κανονικό καθεστώς αγροτών και θα μεταφέρουν τα σταφύλια τους

1. με ΔΧ Αυτοκίνητο, απαιτείται η έκδοση Παραστατικού Διακίνησης "Δελτίου Αποστολής" εκ μέρους του παραγωγού και η έκδοση Τιμολογίου "Φορτωτικής" εκ μέρους του μεταφορέα.
2. με ΙΧ Αυτοκίνητα, απαιτείται απλά η έκδοση Παραστατικού Διακίνησης "Δελτίου Αποστολής" εκ μέρους του παραγωγού και το μεταφορικό μέσο να φέρει όλα τα νόμιμα έγγραφα κυκλοφορίας.

Για τους παραγωγούς οι οποίοι ανήκουν στο ειδικό καθεστώς αγροτών και θα μεταφέρουν τα σταφύλια τους

1. με ΔΧ Αυτοκίνητο, απαιτείται η έκδοση Τιμολογίου "Φορτωτικής" εκ μέρους του μεταφορέα.
2. με ΙΧ Αυτοκίνητο, απαιτείται να φέρουν μαζί όλα τα νόμιμα έγγραφα κυκλοφορίας».


πηγή: https://www.limnosfm100.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου