Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Αναδάσωση στην ΠεντέληΠερισσότεροι από 800 μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια από την ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης μαζί με τους καθηγητές τους, αλλά και εθελοντές, μεμονωμένοι και σε ομάδες, ανέβηκαν στην Πεντέλη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για συμμετοχή στην πρώτη αναδάσωση για το 2012 στη θέση «Ιταλικά Οχυρά».

Τη δράση, που για πρώτη φορά διεξήχθη ημέρα καθημερινή με στόχο την ευρεία συμμετοχή μαθητών, υλοποίησε ο Σ.Π.Α.Π σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και το Δήμο Πεντέλης.

Με σύνθημα «μαθαίνουμε να αγαπούμε το δάσος», μαθητές όλων των ηλικιών, ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είπαν «ναι» στον εθελοντισμό και στο σεβασμό στο περιβάλλον συμμετέχοντας στη φύτευση περίπου 10.000 δενδρυλλίων στις πλαγιές της Πεντέλης πέριξ του Πύργου της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού τα παιδιά με τα σκαπτικά εργαλεία ανά χείρας και ακολουθώντας τις οδηγίες που τους είχαν παρασχεθεί από τους γεωπόνους του Δήμου Αμαρουσίου και το σχετικό έντυπο οδηγιών, τοποθέτησαν τα δεντράκια στους λάκκους που είχαν ανοιχθεί, και ολοκλήρωσαν το έργο τους συμπληρώνοντας με χώμα. Οι μαθητές αποχώρησαν από το βουνό με την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν τη φροντίδα των δέντρων που φύτεψαν για να τα δουν να μεγαλώνουν και να αλλάζουν την όψη της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία τόσων μαθητών στο βουνό συνδράμοντας την προσπάθεια του Σ.Π.Α.Π.

«Με τη σημερινή αναδάσωση εγκαινιάζουμε τις δεντροφυτεύσεις κατά τις καθημερινές ημέρες ως μέρος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών. Σήμερα εκπαιδεύουμε στην πράξη τους μαθητές μυώντας τους στη διαδικασία να δίνουν ζωή σε ένα δέντρο. Με χαρά τους περιμένουμε σε λίγους μήνες να τους δούμε και στη διαδικασία να το συντηρήσουν στη ζωή και να το δουν να μεγαλώνει», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου