Η παραγωγή του 2014 ήταν πάλι μειωμένη κατά 14% σε σχέση με την παραγωγή του 2013, εξ’ αιτίας της μεγάλης μείωσης κατά 31% της ορεινής ποικιλίας Αθήρι, που επήλθε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί την περίοδο της ανθοφορίας. Το ήπιο και δροσερό καλοκαίρι – με εξαίρεση κάποιες μέρες στα μέσα Αυγούστου – και οι όψιμες βροχές, έδωσαν σταφύλια με πολύ καλή ωριμότητα και διακύμανση του σακχαρικού τίτλου από 12,5 έως 14,5 Be, ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή. Η πρόσθετη επιλογή ποιοτικών αμπελώνων αναμένεται να δώσει εξαιρετικά κρασιά, για την CAIR που είναι η μεγαλύτερη οινοποιία του νησιού.
πηγή: http://www.keosoe.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου