Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ημαθία. 1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Μνήμης και Θυσίας» στην Παναγία Σουμελά

 
1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Μνήμης και Θυσίας» στην Παναγία Σουμελά
 
Ο Μορφωτικός - Αθλητικός Σύλλογος «H Καλλιθέα» σε συνεργασία με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας διοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «Μνήμης και Θυσίας» 13,8 χλμ, αφιερωμένο στη μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Παράλληλα με τον Αγώνα διεξάγονται αγώνες δρόμου 1 χλμ για παιδιά δημοτικών και 2 χλμ για παιδιά γυμνασίων και λυκείων.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η πλατεία και ο χώρος στάθμευσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο. Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, διασχίζοντας το χωριό Καστανιά, ανεβαίνοντας και φτάνοντας μέχρι την κορυφογραμμή (ανεμογεννήτριες), περνώντας μέσα από δασική έκταση πλησίον της μονής. Τα υψομετρικά της διαδρομής ανέρχονται σε περίπου 650 μ. και το μέγιστο υψόμετρο στα 1.480 μ.

Η διαδρομή έχει ως εξής: Πλατεία Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά - χωριό Καστανιά - έξοδος προς Προφήτη Ηλία (ΓΡΑ ΓΡΟΥ) - Σαρακατσανέϊκα - κορυφογραμμή (ανεμογεννήτριες) - Σκυλόβρυση - Σαρακατσανέϊκα - Πλατεία Ι.Μ. Παναγία Σουμελά.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 π.μ. Οι συμμετέχοντες καλό είναι να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στην αφετηρία στην Πλατεία της Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά. Χώρος στάθμευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων των δρομέων και των συνοδών τους καθώς και των λεωφορείων ορίζεται ο δρόμος πρόσβασης προς τη Μονή από την πλευρά της Κοζάνης.

Τρόπος Εγγραφής: Μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου (
www.maskalithea.gr) στο σχετικό link εγγραφής.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Κυριακή 7 Μαΐου 2018 και ώρα 24:00.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ. Οι αθλητές θα προκαταβάλλουν το ποσό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στον σύλλογο: 5242-082946-553 (IBAN: GR 760172 2420 0052 4208 2946 553) δικαιούχος: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «η ΚΑΛΛΙΘΕΑ». Η καταβολή μπορεί να γίνει είτε με κατάθεση μετρητών στην τράπεζα, είτε ηλεκτρονικά αναγράφοντας υποχρεωτικά το όνομα του δρομέα που αφορά η εγγραφή.

Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη.

Τα ονόματα των αθλητών που κατοχυρώνουν θέση έπειτα από το σχετικό έλεγχο θα ανεβούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 11/05/2018. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας παραστατικό της κατάθεσης κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί ξεχωριστό μετάλλιο.

Επίσης, κατά την παραλαβή των αριθμών, ο κάθε αθλητής θα παραλάβει σακούλα με νερό, φρούτο, κρουασάν, ποντιακά εδέσματα και αθλητικό αξεσουάρ.

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχουν γιατροί (ορθοπεδικός - παθολόγος) και φαρμακοποιός που θα παρακολουθούν την εξέλιξή του.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:
www.maskalithea.gr .
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου