Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ετοιμάζεται κώδικας καλών πρακτικών για παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά

                        
Ετοιμάζεται κώδικας καλών πρακτικών για παραδοσιακά τρόφιμα και ποτάΗ υιοθέτηση ενός σύγχρονου κώδικα καλών πρακτικών, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του τομέα επεξεργασίας τροφίμων, προβλέπεται μεταξύ άλλων στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίσθηκε στις 30 Μαρτίου από την ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, ο κώδικας αυτός θα είναι ένα ευέλικτο εργαλείο, το οποίο θα συγκεντρώνει τους ορισμούς των τροφίμων και ποτών με ιδιαίτερη σύνθεση που προωθεί την παραγωγή του τροφίμου ή ποτού με παραδοσιακή μέθοδο, σε ένα κείμενο που θα ορίζει τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας των τροφίμων, τη συσκευασία τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα, επικαιροποιούμενο και προσαρμοζόμενο άμεσα και πιο εύκολα στις νέες τεχνολογίες και στις ανάγκες της αγοράς.
 
Όπως αναφέρεται στις διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του πολυνομοσχεδίου όσον αφορά τις ρυθμίσεις του κώδικα τροφίμων και ποτών, ο εν λόγω κώδικας πρέπει να εκδοθεί εντός 6 μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου,με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, μετά από διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου