Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ecoformula in Schools και τα μυαλά στα… καύσιμα!



Ecoformula in Schools και τα μυαλά στα… καύσιμα! (photos + video)

 
 
 Γιώργος Χαλαβαζής
 
 
Ecoformula in Schools και τα μυαλά στα... καύσιμα ή στα βιοκαύσιμα για να είμαστε πιο ακριβείς! Πραγματικά μια αξιόλογη προσπάθεια και μία φρέσκια και έξυπνη παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου και έδειξε πως υπάρχει η θέληση για σπουδαία πράγματα στην Κεφαλονιά.
 
Η παρουσίαση του προγράμματος «Ecoformula In School» έγινε στην αίθουσα του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, από τον γενικό διευθυντή της Ecoformula, Σταύρο Τραυλό, τον Διονύση Κορσιάνο, εκπρόσωπος της Ionian Recycle Hellas όπου παρουσίασε το πρόγραμμα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και τον Παναγή Στρατιώτη αγωνιστικό διευθυντή της Ecoformula. Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός Κεφαλλονίτης δημοσιογράφος Τάσος Μαγουλάς.
 

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο πρώην Νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος, ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρόεδρος της ΟΚΑΠ κ. Διονύσης Κοκόσης, προϊστάμενος του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ κ. Άγης Κονιδάρης, ο αστυνομικός διευθυντής Κεφαλονιάς κ. Γεώργιος Χωραϊτης, μαθητές αλλά και πολύς κόσμος που έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον γι' αυτό το νέο πρόγραμμα που ξεκινάει στην Κεφαλονιά και ευχή είναι να πετύχει.
Επί της ουσίας η Ecoformula In schools, θα έχει τη μορφή διαγωνισμού που στόχο θα έχει να διδάξει αλλά και να ψυχαγωγήσει τους μαθητές. Οι μαθητές συμμετέχοντας στο πρόγραμμα θα έχουν την δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η οδική ασφάλεια, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, οι οικολογικοί τρόποι μεταφορών, τα εναλλακτικά καύσιμα και πολλά άλλα. Τι είναι όμως η EcoFormula; Είναι μία ελληνική καινοτομία που βασίζεται στο πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου Formula στον κόσμο που κινείται με εναλλακτικά κάυσιμα.
Το πρόγραμμα όπως το ανέλυσαν οι κ Τραυλός, Κορσιάνος και Στρατιώτης, θα έχει ως βάση του την ανακύκλωση ελαίων στα σχολεία η οποία θα δώσει βαθμούς στις ομάδες που θα συμμετέχουν για να πάρουν δωρεάν πετρέλαιο στα σχολεία τους! Πραγματικά λοιπόν πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό και πολύ έξυπνο!
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς, του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και θα εκτελεστεί σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Εμπορικό Επιμελητήριο. Στο σάιτ http://ecoformulainschools.blogspot.gr/, υπάρχουν πληροφορίες για τις δράσεις που θα γίνουν και ομάδες που συμμετέχουν.
Τόσο ο κ. Κεκάτος από την μεριά του Δήμου όσο και ο κ. Κουρής από την μεριά της Περιφέρειας τόνισαν στις δηλώσεις τους πως θα σταθούν δίπλα στο πρόγραμμα.
«Η δράση αυτή δίνει λύσεις στο οικονομικό και μπορεί να φέρει την κοινωνία σε ένα άλλο επίπεδο. Σήμερα γίναμε πιο σοφοί και ενημερωμένοι για το τι μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας μια ιδέα. Το σίγουρο είναι πως έχετε πετύχει να κερδίσετε τον σεβασμό της Κοινωνίας. Δίνετε προοπτική σε ευαίσθητους τομείς και κατεύθυνση στην νεολαία για την ωφελιμότητα. Στην προσπάθειά σας αυτή θα είμαστε στη διάθεσή σας. Εχετε φτερά να πετάξετε και να δώσετε δυνατότητα μιας νέας προοπτικής» ήταν μεταξύ άλλων το λόγια του αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή.
Ο Τάσος Μαγουλάς διάβασε και τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς Παναγιώτη Κανελόπουλου, ο οποίο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση:
 
«Εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου για την επιτυχία του προγράμματος "ECOFORMULA IN SCHOOLS" το οποίο θα υλοποιηθεί τους προσεχείς μήνες στα σχολεία της Κεφαλονιάς.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς καθώς αφορά την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και κατ' επέκταση βιώσιμης ανάπτυξης, οδικής ασφάλειας και οικολογικού τρόπου μεταφορών.
Ταυτόχρονα φέρνει τα παιδιά σε επαφή με μια τεχνολογική καινοτομία όπως είναι η ECOFORMULA η οποία αποτελεί έμπνευση Κεφαλονιτών συμπολιτών μας.
Ξεκινά λοιπόν η ΕCOFORMULA, από την πατρίδα της την Κεφαλονιά, ένα ταξίδι που μέσω του προγράμματος φιλοδοξεί να φτάσει σε όλη την επικράτεια όχι μόνο ευαισθητοποιώντας τους μαθητές αλλά και κινητροδοτώντας τους να ασχοληθούν με την καινοτομία και την εφαρμοσμένη επιστήμη.
Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να παραστώ στη σημερινή παρουσίαση παρότι θα το ήθελα. Ελπίζω όμως σύντομα να είμαι στην ευχάριστη θέση να παρακολουθήσω από κοντά κάποια εκδήλωση του προγράμματος στο νησί μας».
Στον προάυλιο χώρο του ΤΕΙ υπήρχε μία Formula με βιοντίζελ, την οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι προσέρχονταν για την συνέντευξη.
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου