Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αιτωλοκαρνανία. Ανακύκλωση παλαιών αυτοκινήτων στην Αμφιλοχία



Ανακύκλωση αυτοκινήτων
 

 
Με επιτυχία ξεκίνησε και η δεύτερη δράση ανακύκλωσης στο Δήμο – Ο Δήμος Αμφιλοχίας, έχει θέσει σε εφαρμογή και υλοποιεί την ανακύκλωση Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.
Πρόκειται για τη δεύτερη εφαρμοσμένη ενέργεια της Ομάδας Περιβαλλοντολόγων, της Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Αμφιλοχίας, που οδηγεί προς ανακύκλωση τα εγκαταλελειμμένα οχήματα (σε δημόσιους και δημοτικούς, κοινόχρηστους δρόμους ή χώρους, λιμενικούς κοινόχρηστους και μη χώρους) σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Αμφιλοχίας και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες Αμφιλοχίας, Μενιδίου και Ινάχου, καθώς επίσης και τη μεταφορά τους σε διαλυτήριο Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.
Η απομάκρυνση και ανακύκλωση των παλαιών οχημάτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, την αποσυμφόρηση των χώρων στάθμευσης και την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων οφείλουν να τα απομακρύνουν από τους προαναφερόμενους χώρους, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρ. 9 του Π.Δ. 116/2004). Διαφορετικά, 45 μέρες μετά τον εντοπισμό και την καταγραφή του εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου (επισημοποιείται με την επικόλληση ειδικού αυτοκόλλητου, που το χαρακτηρίζει ως εγκαταλελειμμένο), εάν το όχημα δεν αποσυρθεί, τότε περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου.

Όσοι δημότες, επιθυμούν να ανακυκλώσουν το παλαιό τους αυτοκίνητο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δήμο Αμφιλοχίας στο τηλέφωνο 26423 60450. Έπειτα από συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία, το αυτοκίνητο θα αποσυρθεί και θα οδηγηθεί προς ανακύκλωση.
 
 
 
πηγή: http://www.agrinioculture.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου