Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Το ευθανάτωσαν για να το απαλλάξουν από το μαρτύριο του

 
 
 
 
Η Ρούμπι ήταν ένα όμορφο νεαρό ιπποδρομιακό άλογο ηλικίας 5 ετών. Όταν δεν τους ήταν πια χρήσιμη στον ιππόδρομο πουλήθηκε για λίγα ευρώ σε κάποιους, οι οποίοι θέλησαν μόνο να την εκμεταλλευτούν με τον δικό τους τρόπο. Την περασμένη εβδομάδα το ζώο καλπάζοντας σε κεντρική λεωφόρο και στην προσπάθεια του να αποφύγει τα αυτοκίνητα έπεσε με δύναμη στην άσφαλτο σχίζοντας το σώμα του σε πολλά σημεία.
Η πληγωμένη Ρούμπι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) και εκεί οι εθελοντές υπό την καθοδήγηση του ιππίατρου Παύλου Αντωνίου του Ιππικού Ομίλου Σείριος και του Παύλου Δαρεμά προσπάθησαν πολύ μέρα – νύχτα για να τη γιατρέψουν.
 


 
 
Της έφτιαξαν υπαίθρια βάση για τον ορό, τη φρόντιζαν και της κρατούσαν συντροφιά τις ώρες, που υπέφερε. Όμως το σκίσιμο ήταν τόσο βαθύ, που γέμισε με αέρα ο οποίος οδήγησε σε υποδόρια λοίμωξη.
Τα σκισίματα, που είχε η Ρούμπι στο μέσα μέρος των ποδιών της (στην υποτιθέμενη μασχάλη) είχαν το βάθος της παλάμης. Τα ράμματα σε αυτές τις πληγές έγιναν αλλά λόγω του ότι το άλογο έπρεπε να ξαπλώνει από τους πόνους αυτά έσπαγαν... Τρεις ιππίατροι ομόφωνα αποφάσισαν για την ευθανασία, ώστε το ζώο να μη βασανιστεί άλλο.
Δυστυχώς το τέλος ήταν αναπόφευκτο και το βράδυ της περασμένης Κυριακής πριν γίνει στο ζώο ευθανασία όλοι ήταν εκεί δίπλα στη Ρούμπι για να της δείξουν με τον δικό της τρόπο την αγάπη τους και για να νιώσει πως δεν υπάρχουν μονάχα οι κακοί άνθρωποι που κακοποιούν τα άλογα. Η άλλη πλευρά είναι εκείνη των ανθρώπων που παλεύουν με όλη τους την ψυχή για την προστασία τους.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου