Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Με …Λούνα Παρκ στα Τρίκαλα τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



karouzel-Καρουζέλ Μύλος Ματσόπουλου
 
 
 
της Ελισάβετ Παπανικολάου
 
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, με σκοπό την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργανώνει με την Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, την ομάδα περιβάλλοντος της ΧΕΝ Τρικάλων, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την προστασία της Άγριας ζωής και του Φυσικού Περιβάλλοντος «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», και την ΠΑΔΥΘ Α.Ε. διάφορες εκδηλώσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου .
Φέτος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της στο χώρο του Πάρκου Ματσόπουλου την Παρασκευή 1 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί με συμμετοχή μαθητών των Σχολείων Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων.
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ένα ευέλικτο λούνα πάρκ που είναι προσφορά της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, να παίξουν διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια, όπως το φιδάκι της ανακύκλωσης, πάζλ, ο τροχός της ανακύκλωσης και παιχνίδια μνήμης, τα οποία προάγουν την ιδέα της ανακύκλωσης και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.
Η ομάδα περιβάλλοντος της Χ.Ε.Ν. Τρικάλων, θα δείξει την διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού στους μικρούς μαθητές. Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία για την προστασία της Άγριας ζωής και του Φυσικού Περιβάλλοντος «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» θα ενημερώσει τους μαθητές για τις δράσεις του. Στο τέλος θα μοιραστούν δώρα- εκπλήξεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου