Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Προχωρούν τα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα στο Σαρωνικό

Προχωρούν τα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα στο Σαρωνικό

Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα σημαντικά έργα, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

 
Προχωρούν με εντατικό ρυθμό οι διαδικασίες για την οριστική έγκριση του αποχετευτικού δικτύου στην αναπτυσσόμενη ζώνη της δημοτικής ενότητας Σαρωνικού και Άσσου - Λεχαίου Κορινθίας.
Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου κατά την τελευταία του συνεδρίασή του, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Κορινθίων, του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και της ΔΕΥΑ Λουτρακίου - Περαχώρας, για την εκτέλεση του έργου αποχέτευσης λυμάτων της παραλιακής ζώνης Σαρωνικού.
Επίσης, εγκρίθηκε και δεύτερη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Κορινθίων, του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και του δήμου Βέλου Βόχας για την εκτέλεση του έργου αποχέτευσης λυμάτων στη παραλιακή ζώνη Άσσου-Λεχαίου και Βόχας. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα σημαντικά περιβαλλοντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 69.914.960 ευρώ, που θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Το πρώτο έργο που φτάνει τα 20,5 εκατ. ευρώ, αφορά την αποχέτευση λυμάτων των αναπτυσσόμενων οικισμών Κάτω Αλμυρής, Λουτρών Ωραίας Ελένης και Ισθμίων και μεταφορά τους με αγωγό στο βιολογικό καθαρισμό των Αγίων Θεοδώρων.
Το δεύτερο έργο, ύψους 49,3 εκατ. ευρώ, αφορά την αποχέτευση λυμάτων στους οικισμούς Λέχαιο, Περιγιάλι, Άσσος, Κάτω Άσσος, Βραχάτι και Ζευγολατιό, με παράλληλη αναβάθμιση του υπάρχοντος κοινού βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου-Λουτρακίου, ώστε να γίνεται τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων. Ήδη είναι έτοιμα τα τεχνικά δελτία των έργων για την υποβολή τους στο ΥΠΕΚΑ και τη λήψη της οριστικής έγκρισης.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου