Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πρέβεζα. Παίρνει μπρος ο βιολογικός του Λούρου

LOYROS5Μέσα στις επόμενες 20 περίπου μέρες αναμένεται να γίνει η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Λούρου, Στεφάνης, Ωρωπού.
Από το αρμοδιο τμήμα του Υπουργείο Περιβάλλοντος και με την υπογραφή του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων Ανδρέα Ανδρεαδάκη δόθηκε το «πράσινο φως» με την προέγκριση της σύμβασης του μεγάλου αυτού έργου το οποίο αποτελεί αναγκαιότητα για την περιοχή.
Ο προυπολογισμός του έργου –το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής- ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ η κατασκευή του θα επιλύσει πολλά και σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα.
Η διάθεση των ανεπεξέργαστων λυμάτων στην ευαίσθητη «ζώνη» του Λούρου ποταμού και του Αμβρακικού αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια μια «πληγή» η οποία ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ευελπιστεί ότι με την κατασκευή του έργου θα κλείσει.
«Η υλοποίηση του έργου αυτού ήταν στόχος την οποία θέσαμε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου στον πρώην Δήμο Λούρου» τονίζει ο κ.Μπαϊλης υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο αφορά την δημόσια υγεία, την ποιοτητα ζωής των κατοίκων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν εκτελεστεί ποτέ στην περιοχή και έρχεται λίγες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή ενός εξίσου σημαντικού έργου που αφορά την βελτίωση του δρόμου Καμαρίνας Ωρωπού.
Σε δεύτερη φάση δε, θα προχωρήσει η σύνδεση της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού με τον οικισμό του Θεσπρωτικού προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου