Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Σε διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα


Συνεργασία για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε στις 4 Ιουλίου το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) «Χαρακτηρισμός των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών των εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα, της αλυκής Κίτρους και της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής τους ως Εθνικού Πάρκου».

Όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ανακοίνωσή του, το ΠΔ, μετά την κύρωσή του, θα αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την προστατευόμενη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, με παράλληλους και συμπληρωματικούς στόχους την προστασία της βιοποικιλότητας και του φυσικού κεφαλαίου.

Επίσης, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, στους στόχους του εν λόγω σχεδίου ΠΔ περιλαμβάνεται η ενίσχυση της εργασίας και του τοπικού και περιφερειακού οικονομικού προϊόντος, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετέχουν στην εν λόγω δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι και την Τετάρτη 8η Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00. Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, οι παρατηρήσεις, οι σχολιασμοί και οι απόψεις όλων θα εξεταστούν και θα συμβάλλουν στην οριστική διαμόρφωση του σχεδίου ΠΔ.

Για να συμμετάσχετε στη δημόσια διαβούλευση πατήστε 
εδώ.


πηγή: http://axiosdelta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου