Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Χρυσό βραβείο για την Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης στο νηπιαγωγείο Κατακόλου

 
katakolo_vraveio1a.jpg
 
Χρυσό βραβείο στην Κατηγορία ''Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης'' κατάφερε να αποσπάσει Πανελλαδικά το Νηπιαγωγείο Κατακόλου. Τα βραβεία Education Leaders Awards 2018 powered by RDC Informatics, διοργανώθηκαν από την Boussias Communications, με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια διάκριση που δίνει κίνητρα στο νηπιαγωγείο του Κατακόλου, που παρά το μικρό αριθμό μαθητών που φοιτούν εκεί, έχουν τεράστιες δυνατότητες. εκεί που γίνεται εξαιρετική δουλειά από την "μάχιμη" νηπιαγωγό Έλενα Αναστασίου.

Άλλωστε στην εκδήλωση απονομής των βραβείων ήταν η ίδια που παρέλαβε τη μεγάλη αυτή διάκριση για το σχολείο της. Ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για την τιμή που έκανε στο σχολείο της. Όπως είπε "υπηρετώ στο νηπιαγωγείο Κατακόλου, ένα νηπιαγωγείο με πολύ μικρό δυναμικό μαθητικό δυναμικό, αλλά με μεγάλα όνειρα, αξίες και ιδανικά. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως μέσα απο κάτι πολύ μικρό μπορεί να γεννηθεί κάτι πολύ μεγάλο. Το βραβείο αυτό θα ήθελα να το αφιερώσω στους μικρούς μου μαθητές, στους γονείς και σε όλους όσοι πίστεψαν σε ένα όραμα το οποίο πήρε σάρκα και οστά, κοιτάζοντας να αλλάξουμε, να φτιάξουμε τον κόσμο μας", τόνισε μεταξύ άλλων η κα Αναστασίου.
 
Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 400 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 18 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα Education Leaders Awards 2018 powered by RDC Infromatics.

Στην τελετή απονομής, ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε η δημοσιογρά φος Νικολέτα Κρητικού, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία των βραβείων για την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου της εκπαίδευσης και συνεχάρη τους νικητές αλλά και όσους συμμετείχαν. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τους δύο στόχους του θεσμού.

Ο πρώτος είναι η συμμετοχή και η κατάθεση της προσπάθειας για να μάθει και να εμπνευστεί η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της και ο δεύτερος στόχος είναι η διάκριση, ώστε να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι και οι πιο ιδιαίτερες προσπάθειες. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά η ίδια «Η εκπαίδευση είναι ένας χώρος στον οποίο εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και αφορά σε όλη τη νέα γενιά άρα και στις οικογένειές τους.

Εδώ γεννιούνται οι νέες ιδέες, γεννιέται η καινοτομία». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πλήθος των υποψηφιοτήτων, το οποίο ήταν αυξημένο κατά 25% σε σχέση με πέρυσι ενώ φέτος υπήρξε ενεργή συμμετοχή και από τον χώρο των Πανεπιστημίων αλλά και της αυτοδιοίκησης κάτι που επιβεβαιώνει «τον ουσιαστικό ρόλο των δήμων στα σχολεία καθώς το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η αποκέντρωση και η ενδυνάμωση της συμμετοχής τους». Οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν ήταν από κάθε γωνιά της χώρας (από τη Φλώρινα και τον Έβρο, μέχρι την Κρήτη, τη Λέσβο, την Κέρκυρα κ.ά.) και από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σιγαλός εκ μέρους της εταιρείας Global Link παρουσίασε τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας για την εκπαίδευση που διεξήχθη για λογαριασμό της Boussias Communications.
Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των Education Leaders Awards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Στην τελετή απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιο- γράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επι- χειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων.
 
 
Τιμητικά Βραβεία
 
Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με τα Τιμητικά Βραβεία, τα οποία αποφάσισε να απονείμει η κριτική επιτροπή σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο πεδίο της εκπαίδευσης με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, βαβείο δόθηκε στην Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου, η οποία αναδείχθηκε ως Καλύτερη Δασκάλα του Κόσμου για το 2018 από τον διαγωνισμό Global Teacher Prize, για την ιδιαίτερη παιδαγωγική της μέθοδο και την επίδραση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στη κριτική σκέψη των παιδιών. Η ίδια διδάσκει στο κοινοτικό σχολείο Alperton, στο προάστιο Brent, που είναι μια από τις φτωχότερες και πολυπολιτισμικές περιοχές της Αγγλίας. Με το 85% των μαθητών της να μην έχουν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα, έμαθε τις βασικές φράσεις σε 35 γλώσσες συμπεριλαμβανομένων των Γκουτζαράτι, Χίντι και Ταμίλ, με σκοπό να βελτιώσει την επικοινωνία με τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Στη συνέχεια, τιμητικό βραβείο δόθηκε στον επικεφαλής έρευνας και σχεδιασµού των ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla Motors, Κωνσταντίνο Λάσκαρη, απόφοιτο ΕΜΠ και έναν από τους ανθρώπους που βοήθησε να έλθει η Tesla στην Ελλάδα και να ιδρύσει την Tesla Greece που σύντομα ξεκινάει την έρευνά της από το ερευνητικό κέντρο του Δημόκριτου.

Η τελετή απονομής συνεχίστηκε με την τιμητική βράβευση του Όθωνα Ηλιόπουλου, καθηγητή της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ των ΗΠΑ και ογκολόγο στο General Hospital της Μασαχουσέτης, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνα υψηλού επιστημονικού επιπέδου σχετικά την γενετική προδιάθεση σε θέματα κακοηθειών και συμμετέχει στην οργάνωση δικτύου «ιατρική ακριβείας» στη χώρα μας.

Τιμητικό βραβείο επίσης δόθηκε στο esos.gr, την καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα και για τις τρεις βαθμίδες ιδιωτικής και δημόσιας Εκπαίδευσης, που εδώ και δώδεκα χρόνια βρίσκεται στην «καρδια» της εκπαι- δευτικής επικαιρότητας με περισσότερους από 30.000 εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές να το διαβάζουν ημερησίως.

Τέλος, παρέλαβαν τιμητικό βραβείο οι πέντε φοιτητές, μέλη του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, που τιμήθηκαν στον 24ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο παγκόσμιο μαθηματικό διαγωνισμό για φοιτητές που διοργανώνεται από το University College London και στον οποίο οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα την ημέρα. Η ομάδα κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο, δύο αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια. Είναι οι Γιώργος Κοτσόβολης (χρυσό μετάλλιο), Αντώνης Ζητρίδης (αργυρό μετάλλιο), Μιχάλης Σαράντης (αργυρό μετάλλιο), Νίκος Γκούμας (χάλκινο μετάλλιο), Γιώργος Γαβριλόπουλος (χάλκινο μετάλλιο). Το βραβείο παρέλαβαν από τον μαθητή Ορέστη Λιγνό (χρυσό μετάλλιο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό του 2017) και τον Ιωάννη Τυρλή, Γενικό Γραμματέα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).



πηγή: https://www.ilialive.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου