Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Αποστολή σπόρων στο "Πελίτι"

 
 
Το Πελίτι κάθε χρόνο δωρίζει πολλές χιλιάδες φακελάκια με σπόρους τοπικών ποικιλιών. Υπολογίζουμε ότι πάνω από 20.000 καλλιεργητές ερασιτέχνες και επαγγελματίες παίρνουν σπόρους από το Πελίτι
 
Το Πελίτι προσφέρει σπόρους στην Ελλάδα (ο μεγαλύτερος όγκος καλλιεργητών), στη Συρία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη και όπου αλλού μας ζητηθεί. Οι σπόροι δίνονται δωρεάν ξεπερνώντας τα όρια του χρώματος της φυλής της γλώσσας κ.λ.π

Οι σπόροι αυτοί είναι σπόροι από τοπικές ποικιλίες που βρίσκει το Πελίτι σε εξερευνητικές αποστολές, από ανανεώσεις σπόρων που κάνει το Πελίτι οι τοπικές και θεματικές του ομάδες, από διατηριτές σπόρων που έχει και από φίλους καλλιεργητές.

Από πρώτη Οκτωβρίου 2017 θα αρχίσουμε να απαντάμε σε αιτήματα για αποστολή σπόρων. Φέτος υπολογίζουμε ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά. Αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη αφύπνιση στον πλανήτη, γιατί έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές στη γεωργική παραγωγή μέσα στο φετινό καλοκαίρι, γιατί η οικονομική κρίση βαθαίνει κ.λ.π.

Ζητάμε από καλλιεργητές που έχουν πάρει σπόρους από το Πελίτι ή καλλιεργούν παραδοσιακές ποικιλίες αν μπορούν να δωρίσουν σπόρους στο Πελίτι παραδοσιακούς σπόρους γράφοντας και κάποιες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Στη φωτογραφία είναι ένα αγγούρι έτυμο για συλλογή σπόρων. Φωτογραφία Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Η διεύθυνση αποστολής των σπόρων είναι:
Πελίτι Τ. Θ. 15 Τ. Κ. 66101 Δράμα
Κάθε δωρεά ευπρόσδεκτη.
Για το Πελίτι
Παναγιώτης Σαϊνατούδης
Ιδρυτής του Πελίτι
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου