Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Συμμετείχαμε και φέτος στο Birdfair

 
 
Στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση ορνιθοπαρατήρησης και οικοτουρισμού Birdfair, που πραγματοποιείται στο Rutland της Βρετανίας, συμμετείχε και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από κοινού με τους Φορείς Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, Κορώνειας-Βόλβης και Ολύμπου.
 
Στόχος της παρουσίας μας στην έκθεση ήταν η προβολή του υγροτοπικού συμπλέγματος του Δέλτα Αξιού σε ένα διεθνές κοινό τουριστών φύσης με ειδικό ενδιαφέρον στην παρατήρηση της φύσης και κυρίως της ορνιθοπανίδας.
 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 18 ως τις 20 Αυγούστου με τη συμμετοχή –φέτος- περισσότερων από 350 εκθετών. Πρόκειται για εκθέτες που προέρχονται από όλο τον κόσμο και είναι κυρίως Εθνικά Πάρκα, κυβερνητικοί οργανισμοί, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ειδικά ταξιδιωτικά γραφεία, εκδοτικοί οίκοι σχετικοί με τη φύση, την ορνιθοπανίδα, το περιβάλλον, την παρατήρηση πουλιών, εταιρίες οπτικών προϊόντων (κιάλια, τηλεσκόπια, κλπ), εταιρίες εξοπλισμού παρατηρητών πουλιών (ρουχισμός, φακοί, σημειωματάρια, κλπ), κ.ά.

Η έκθεση ορνιθοπαρατήρησης και οικοτουρισμού Birdfair πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1987 στη Βρετανία, κοντά στην πόλη Oakham και, συγκεκριμένα, στον υγρότοπο Rutland Water Nature Reserve, είκοσι 20 μίλια από την πόλη του Leicester. Είναι, δε, ένα από τα σημαντικότερα σημεία συνάντησης ορνιθοπαρατηρητών (birdwatchers) και φυσιολατρών παγκοσμίως.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου