Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τρίδυμα λεοπαρδαλάκια γεννιούνται στη Ρωσία!

 
 
Γεννητούρια για την παγκοσμίως απειλούμενη περσική λεοπάρδαλη στη Ρωσία! Τρίδυμα γεννήθηκαν από γονείς που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, με στόχο να αποτελέσουν τη βάση για έναν νέο πληθυσμό περσικής λεοπάρδαλης που θα επιστρέψει στα βουνά του Καυκάσου.
 
Η περσική λεοπάρδαλη εξαφανίστηκε από τον Καύκασο πριν περίπου 100 χρόνια. Σήμερα, το WWF Ρωσίας έχει καταρτίσει ένα φιλόδοξο σχέδιο μαζί με ρωσικούς φορείς για την επανεισαγωγή της στην άγρια φύση της περιοχής.

Πώς όμως μια λεοπάρδαλη που έχει γεννηθεί στην αιχμαλωσία και δεν έχει μάθει να επιβιώνει στην άγρια φύση, μπορεί να ζήσει ελεύθερη; Χρειάζεται πολλή εκπαίδευση! Τα τιγράκια ζουν τουλάχιστον 2 χρόνια σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, όπου μαθαίνουν να κυνηγούν τα θηράματά τους αλλά και να προφυλάσσονται.


Φωτογραφία από κρυφή κάμερα. Η επαφή τους με
τον άνθρωπο διατηρείται στο ελάχιστο δυνατό.
© Ministry of natural resources and environment of the
Russian Federation
Απαραίτητο κριτήριο της επιτυχίας: τα λεοπαρδαλάκια πρέπει να φοβούνται αρκετά τους ανθρώπους! Τιγράκια εξοικειωμένα με τον άνθρωπο θα δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στον εαυτό τους, όσο και στις περιοχές όπου θα βρεθούν.
 
Για να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια φύση, θα χρειαστούν 2 χρόνια εκπαίδευσης. Αυτό το καλοκαίρι, οι πρώτοι «απόφοιτοι» του κέντρου εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στον Καύκασο. Ευχηθείτε τους καλή επιτυχία…!
 
Υπάρχουν λιγότερες από 1,290 ενήλικες περσικές λεοπαρδάλεις στον κόσμο σήμερα. Τα νεογέννητα έχουν μήκος μόλις 15 εκατοστά και ζυγίζουν μόλις 500-700 γραμμάρια και περνούν τους πρώτους μήνες της ζωής τους κοντά στη μητέρα τους.


πηγή: http://www.wwf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου