Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Οι Σαρακατσαναίοι έφυγαν τα …σκουπίδια έμειναν στα Περτουλιώτικα λιβάδια


Οι Σαρακατσαναίοι έφυγαν τα …σκουπίδια έμειναν στα Περτουλιώτικα λιβάδιαΕικόνα σκουπιδότοπου ο χώρος του Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων μια βδομάδα μετά τις εκδηλώσεις.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr μια εβδομάδα μετά το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στον συνήθη χώρο του Ανταμώματος στα Περτουλιώτικα λιβάδια, ο χώρος αυτός δείχνει πως δεν αποτελεί προτεραιότητα για καθαρισμό από την Δημοτική Αρχή Πύλης, παρόλο που είναι από τους πιο επισκέψιμους του Δήμους…

Τα σκουπίδια και τα απομεινάρια κατασκευών παραμένουν στον χώρο σε μια εικόνα αντιαισθητική για όσους επισκέπτονται την προστατευόμενη δασική περιοχή.

Ελπίζουμε μετά το δημοσίευμα ο χώρος να καθαριστεί άμεσα, ώστε να μην βρουν αυτήν την εικόνα όσοι συμμετάσχουν στο …37ο Αντάμωμα…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την καθαριότητα του χώρου, υπάρχει ρήτρα στο συμφωνητικό της παραχώρησης, ύψους 1500 ευρώ προς το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων σε περίπτωση που ο Δήμος δεν καθαρίσει τον χώρο.



πηγή: http://www.trikalanews.gr/

Σημείωση από τους υπεύθυνους του "blog". Συμμετέχουμε σε δρώμενα πολιτισμού, όμως ξεχνάμε ότι όλη η καθημερινότητα μας πρέπει να είναι πολιτισμός. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την συγκεκριμένη ανάρτηση και τα συγκεκριμένα σκουπίδια, που πάνω απ' όλα ευθύνονται αυτοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αλλά έχει να κάνει με καθετί στην ζωή μας. Συνεπώς η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν μας αιφνιδιάζει. Ο πολιτισμός περιορίζεται μόνο στο χρονικό διάστημα που διαρκούν τα δρώμενα. Έπειτα οι περισσότεροι από μας ξεχνάμε την καταγωγή μας, τον πολιτισμό των παππούδων μας και γινόμαστε οι γνωστοί νεοέλληνες. Δεν είναι τυχαίο για ποιο λόγο φτάσαμε σήμερα σ' αυτή την κατάσταση. Συγχαρητήρια στο "trikalanews" για την ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου