Για την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου η Άνω Κερασιά ουδέποτε αποτέλεσε την έδρα του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, ούτε και της ΧΙΙ Μεραρχίας, ουδέποτε πρόσφερε στον αγώνα για την ελευθερία, αλλά ούτε και κάηκε ολοσχερώς. Οι αγώνες για την πατρίδα, για την ελευθερία, για ένα κόσμο καλύτερο και πιο δίκαιο, κατά την άποψη των πολλών δεν υπήρχαν, δεν έγιναν ποτέ.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με μαέστρο το δήμαρχο κ. Νασίκα αποφάσισε ότι η Άνω Κερασιά δεν πρέπει και ούτε είναι άξια, να χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει το 2008 από τον τότε Δήμο Κάρλας, με δήμαρχο τον κ. Παπαδήμα Αθ.
Να θυμίσουμε ότι η ιστορία έμελλε να επιλέξει την Άνω Κερασιά ως την έδρα της Εθνικής Αντίστασης, μια έδρα που είχε ακτίνα δράσης μέχρι και τη Λαμία. Η Άνω Κερασιά καθώς και η Κάτω Κερασιά κάηκε από τους Γερμανούς τον Απρίλιο του 1944.
Ο χαρακτηρισμός της Άνω Κερασιάς ως ιστορικός τόπος μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, δίνει την ευκαιρία στο καμένο χωριό και την περιοχή να αναπτυχθεί με ήπιο τρόπο, έχοντας ως κύριο προσανατολισμό οι καταστραμμένες οικίες να κτιστούν με παραδοσιακά υλικά, όπως είναι η πέτρα, το ξύλο και οι πλάκες.
Την πρόταση για τον χαρακτηρισμό της Άνω Κερασιάς ως ιστορικού τόπου την υπερασπίσθηκε με πάθος ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Παπαδημητροπούλου Ελένη, καθώς και μια αντιπροσωπεία του Δ. Σ. του συλλόγου.
Τέλος να σημειώσουμε ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε. κ. Παπαϊωάννου Απ. ψήφισε εναντίον της ιστορικότητας του χωριού!!! Ο "Περισσός" να τους χαίρεται...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου