Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κηφισιά. Πρόγραμμα κομποστοποίησης υπολειμμάτων τροφών σε καφέ κάδους



 
 
 
Ένα πρόγραμμα διαλογής στην πηγή και κομποστοποίησης υπολειμμάτων τροφών ξεκινάει ο Δήμος Κηφισιάς. Αυτό σημαίνει ότι οι δημότες Κηφισιάς θα μπορούν πρακτικά να ανακυκλώνουν το 95% των απορριμμάτων τους.
Εκτός δηλαδή από τις συσκευασίες (από χαρτί, πλαστικό, γυαλί) που καταλήγουν για ανακύκλωση στον μπλε κάδο, τώρα όλα τα υπολείμματα τροφών που περισσεύουν καθημερινά από το φαγητό (μαγειρεμένα ή ωμά) θα μπορούν να απορρίπτονται σε ένα νέο, καφέ κάδο για κομποστοποίηση.
Το πρόγραμμα κομποστοποίησης ξεκινά με βάση την επιστημονική καθοδήγηση της Μονάδας Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (www.uest.gr; www.biowaste.grσε γειτονιές της Κάτω Κηφισιάς, Νέας Κηφισιάς, Καστριού και Εκάλης. Παράλληλα επιδιώκεται η επέκταση του προγράμματος στο σύνολο του Δήμου.
 
Η διανομή και τοποθέτηση των κάδων γίνεται:

- στην περιοχή της Εκάλης, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012.
- στην περιοχή του Καστριού, τη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.
- στην περιοχή, της Νέας Κηφισιάς, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012.
- στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς, τη Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.
 
Η διανομή των κάδων, θα πραγματοποιηθεί (μεταξύ 9.00-15.00) από συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς, τα οποία θα συνοδεύονται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και επιστημονικό προσωπικό.
Σε περίπτωση που κάποιος δημότης απουσιάζει, θα γίνει κατά παραγγελία διανομή κάδου, μετά από σχετικό έγγραφο αίτημα προς το Δήμο Κηφισιάς (υπ’ όψιν της Διεύθυνσης Καθαριότητας ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση xipolitas@kifissia.gr), εντός 15 ημερών από τις πιο πάνω ημερομηνίες.
Η αποκομιδή του περιεχομένου των καφέ κάδων θα γίνεται κάθε Τρίτη-Πέμπτη στην Κηφισιά και Τετάρτη – Παρασκευή σε Καστρί και Εκάλη.
Όσοι κάτοικοι έχουν κάδο ατομικής αποκλειστικής χρήσης θα πρέπει να τον τοποθετούν στο πεζοδρόμιο, έξω από την οικία τους, το προηγούμενο βράδυ της αποκομιδής και να τον απομακρύνουν μετά την αποκομιδή. Σε περίπτωση που οι κάδοι αυτοί δεν αποσύρονται, εντός των ιδιοκτησιών, ο Δήμος Κηφισιάς οφείλει να τους αφαιρέσει.
 
 
Ενημερωτικές εκδηλώσεις:
 
Τέλος, για αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για το πρόγραμμα κομποστοποίησης θα πραγματοποιηθούν οι εξής συναντήσεις:

*Εκάλη, την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Εντευκτήριο Εκάλης, Πλατεία Κένεντυ.
*Καστρί, την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Πνευματικό κέντρο Νέας Ερυθραίας, Λουκή Ακρίτα 4, Καστρί.
*Κηφισιά, την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς, Διονύσου και Μυρσίνης 2, Κηφισιά.
 
Το έργο BIOWASTE (www.biowaste.gr, http://www.facebook.com/athensbiowaste) χρηματοδοτείται από το εργαλείο για το Περιβάλλον LIFE+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου