Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Xίος - 8η γιορτή αγροτουρισμού. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η Γιορτή Αγροτουρισμού Xίου, τόσο όσο αφορά τους εκθέτες όσο και την ανταπόκριση των επισκεπτών. Συγκεκριμένα στη Γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συμμετείχαν 56 περίπτερα με περισσότερους από 100 εκθέτες, έλαβαν χώρα 19 εκδηλώσεις, και πέρασαν περίπου 16.000 επισκέπτες.
Το σύνολο των εκθετών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από την διοργάνωση της έκθεσης, από τη δυνατότητα προβολής και προώθησης των προϊόντων τους, καθώς και από τη σύναψη νέων συνεργασιών ως ανταποδοτικό αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στη φετινή Γιορτή.


Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Μάρκου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, του Περιφερειάρχη κ. Αθανάσιου Γιακαλή, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Χίου κ. Κωνσταντίνου Γανιάρη, της Αντιπεριφερειάρχη Β.Αιγαίου κας Αποστολίας Λύκου, του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη, του Ταξίαρχου κ. Μενέλαου Μεϊμάρη, του Βουλευτή Χίου κ. Κώστα Τριαντάφυλλου, του εκπροσώπου του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, αλλά και εκπροσώπων των θεσμικών αρχών της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι επισκέφτηκαν τα περίπτερα και μίλησαν με τους εκθέτες.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, - 10 μουσικές, 2 χορευτικές, 2 παρουσιάσεις βιβλίων, 3 εργαστήρια κατασκευών, μια παράσταση καραγκιόζη κι ένα αναλόγιο παραμυθιών- που είχαν επιλεγεί ώστε να αγκαλιάζουν ένα όσο γίνεται πιο ευρύ φάσμα κοινού, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή Χίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η καθημερινή, επί τόπου δημιουργία ζωγραφικών έργων από τις ομάδες “Καλλιτέχνες εν Δράσει”, Σύλλογος Ενηλίκων Κοφινά, ΜΕΟΘ Θυμιανών και την καλλιτέχνη Βιργινία Πρεντουλή, που ανταποκρινόμενοι στη σχετική ανοιχτή πρόσκληση του Τμήματος Τουρισμού συμμετείχαν στην υπαίθρια φιλοτέχνηση έργων με θέμα τα «100 χρόνια Ελευθερίας της Χίου». Τα έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της συλλογικής δράσης θα κοσμήσουν το κτίριο της Π.Ε.Χίου αλλά και άλλους δημόσιους χώρους.
Το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ευχαριστεί τους επισκέπτες, τους καλλιτέχνες, τους εκθέτες, τους χορηγούς, τους εθελοντές και όλους όσους συμμετείχαν και υποστήριξαν τη φετινή Γιορτή Αγροτουρισμού σε κάθε επίπεδο και συνετέλεσαν στην επιτυχία της, συμβάλλοντας έτσι ώστε η επόμενη διοργάνωση να είναι ακόμα πιο διευρυμένη και δημιουργική.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου