Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Διεθνής δράση για τους νέους στην Τήνο

 
 
 
Η εθελοντική οργάνωση «Citizens in Action», που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργάνωσε δύο εθελοντικές δράσεις για το φετινό καλοκαίρι στο νησί μας με την υποστήριξη του Δήμου Τήνου,του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πλαίσια του προγράμματος «Νέα γενιά σε δράση».
 
Στο πρώτο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το Ιούλιο στα Υστέρνια, οι νέοι εθελοντές εργάστηκαν για τη διάνοιξη και τον καθαρισμό του πεζόδρομου που συνδέει το χωριό Υστέρνια με τον Όρμο Υστερνίων αλλά και τον καθαρισμό κρινών του οικισμού.
Η δεύτερη δράση αφορούσε τη διάδοση και ενημέρωση των νέων εθελοντών για τα παραδοσιακά επαγγέλματα του νησιού. Μια ομάδα 25 νέων από Σλοβενία, Φιλανδία, Ισπανία,Πορτογαλία και Ελλάδα ήρθε σε επαφή με την τοπική κοινωνία και διδάχτηκε παραδοσιακές τεχνικές με στόχο να αποτελέσουν παραδείγματα καλής πρακτικής και να ενισχύσουν την ενεργό συμμετοχή τους στην τοπική τους και ευρύτερη κοινωνία,ενισχύοντας παράλληλα τη δημιουργικότητά τους. Η ομάδα των εθελοντών και οι συντονιστές της συναντήθηκαν στις 7/8/2012 με το Δήμαρχο προκειμένου να παρουσιάσουν το έργο που υλοποίησαν, αναφερόμενοι ιδιαίτερα στην εγκάρδια φιλοξενία των συμπατριωτών μας.
 
 
Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για τη δράση τους και ευχήθηκε οι θετικές εντυπώσεις τους να αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω συνεργασία, που θα συμβάλλει στη διάδοση της παράδοσης και του πολιτισμού της Τήνου στις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο. Το πρόγραμμα θα κλείσει την Τετάρτη 8/8, στις 21:00 στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Υστερνίων με μία ανοιχτή εκδήλωση που έχουν ετοιμάσει οι συμμετέχοντες. H εκδήλωση, εμπνευσμένη από την παραμονή των νέων στη Τήνο, θα είναι ένα ταξίδι στις παραδοσιακές τέχνες των διαφορετικών χωρών, αφιερωμένη στην πολιτιστική πολυμορφία ως στοιχείο που εμπλουτίζει τις κοινωνίες μας.
 
Επιμέλεια Νίκος Φώσκολος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου