Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Βανδαλισμοί στο περιβαλλοντικό πάρκο Γαλλικού ποταμού της Θεσσαλονίκης

 



Βανδαλισμοί στο περιβαλλοντικό πάρκο Γαλλικού ποταμού της Θεσσαλονίκης




Αντικείμενο βανδαλισμού έγινε εκ νέου το παρατηρητήριο που βρίσκεται στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι καθώς άγνωστοι ξήλωσαν μέρος της ξυλείας του και έγραψαν άσεμνα συνθήματα.
Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, το ίδιο παρατηρητήριο, είχαν «γδύσει» άγνωστοι από την ξυλεία του και πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, καθιστώντας το επικίνδυνο για τους επισκέπτες.
Φέτος τον Ιούνιο έγινε εφικτή η επιδιόρθωση του παρατηρητηρίου και άλλων υποδομών του Πάρκου με τη συνεργασία του δήμου Δέλτα και του ΚΕΚ Νεφέλη και με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ωστόσο οι βάνδαλοι ξαναχτύπησαν.
«Καλούμε τους επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα, ώστε να μπορέσουν και οι υπηρεσίες όπως η αστυνομία και η δημοτική αστυνομία να τιμωρήσουν τους υπαίτιους», δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Θεμιστοκλής Κουιμτζής.
Σημειώνεται ότι στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου ο Φορέας Διαχείρισης θα διοργανώσει στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, τη 2η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανάδειξη της περιοχής και της σημασίας της.
Με την ευκαιρία αυτή, καλεί με σχετική ανακοίνωση, το κοινό της Θεσσαλονίκης και των γύρω οικισμών να επισκεφτεί το Πάρκο και να το «διεκδικήσει» με την παρουσία του από όσους επιθυμούν να μετατραπεί σε τόπο ασυδοσίας και παράνομων δραστηριοτήτων.



πηγή: http://www.tsantiri.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου