Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Το ουράνιο τόξο του... πυρός

 
 
 
Ένα εξαιρετικά σπάνιο αλλά εντυπωσιακότατο φαινόμενο
 
 
 
 
Ένα εξαιρετικά σπάνιο αλλά εντυπωσιακότατο φαινόμενο
 
 
Κοιτάζοντας πάνω στο νυχτερινό ουρανό, ένας φωτογράφος έκπληκτος συνειδητοποίησε ότι έβλεπε κάτι που όμοιό του δεν είχε ξαναδεί. Πρόκειται για ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο είναι γνωστό ως «ουράνιο τόξο της φωτιάς». Τα λεγόμενα ουράνια τόξα της φωτιάς δεν είναι ούτε φωτιά, ούτε είναι ουράνια τόξα, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακά.
Τεχνικά είναι γνωστά ως ιριδίζουσα σύννεφα και είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο που προκαλείται από τα σύννεφα και σταγονίδια νερού σχεδόν ομοιόμορφα σε μέγεθος, σύμφωνα με τη NASA. Αυτά τα σύννεφα είναι παρόμοια και χωρίζονται σε διαφορετικά μήκη κύματος ή χρώματα που μοιάζουν με εκείνα του ουράνιου τόξου.  Ο Ken Rotberg τράβηξε μία σειρά από φωτογραφίες αυτού του σπάνιου φαινομένου πάνω από νότια Φλόριντα. Ο κ. Rotberg μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι από ένα παιχνίδι τένις όταν είδε το περίεργο θέαμα.

Ο ίδιος είπε: «Πήρα τη φωτογραφική μου μηχανή και κατευθύνθηκα έξω. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος αυτή η ''άμορφη μάζα'' που έβγαινε μέσα από το σύννεφο να πάρει χρώμα. Ήταν εκπληκτικό».  «Ήμουν ενθουσιασμένος με αυτό που έβλεπα. Ήταν ένα εκπληκτικό και σπάνιο θέαμα που είχα την ευκαιρία να δω και να φωτογραφίσω».










πηγή: 24h NewsRoom
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου