Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΡΑΕ. Μεγάλο «ψαλίδι» στις τιμές των φωτοβολταϊκών



{images:title}



Αυτό αναφέρει στη γνωμοδότησή της προς το ΥΠΕΚΑ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την οποία ανάβει το πράσινο φως για την περαιτέρω μείωση των τιμών για τις νέες εγκαταστάσεις


Η μείωση του κόστους του εξοπλισμού στα φωτοβολταϊκά υπερβαίνει το 70% τα τελευταία τέσσερα έτη, ενώ ο μέσος ρυθμός μείωσης του κόστους είναι υψηλότερος από την απομείωση των εγγυημένων τιμών (7% ανά εξάμηνο).
Αυτό αναφέρει στη γνωμοδότησή της προς το ΥΠΕΚΑ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την οποία ανάβει το πράσινο φως για την περαιτέρω μείωση των τιμών για τις νέες εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση προς το αρμόδιο υπουργείο, κρίνεται σκόπιμη η αναπροσαρμογή των τιμών πώλησης τόσο για τις εγκαταστάσεις σε στέγες όσο και για τα υπόλοιπα έργα.
Η ΡΑΕ δεν αναφέρει συγκεκριμένη τιμή στη γνωμοδότησή της, ωστόσο την περιγράφει αναλυτικά, σημειώνοντας ότι η απόδοση των έργων σε τρέχουσες τιμές (IRR) δεν θα πρέπει να υπερβαίνει για το ειδικό πρόγραμμα εγκαταστάσεων σε στέγες το 17% και για τους υπόλοιπους σταθμούς το εύλογο εύρος απόδοσης κατά τα ως άνω, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 12% με 14%, με τις μεγαλύτερες αποδόσεις να αφορούν τα μικρότερα έργα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου