Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αυστρία. Τουριστικό αφιέρωμα στην Κάρπαθο

 
 
-1 karpathosΤουριστικό αφιέρωμα στην Κάρπαθο, «στο αγαπημένο νησί των Αυστριακών, όπου όλα λειτουργούν άψογα και τίποτε δεν αληθεύει από τις ειδήσεις τρόμου για δήθεν διακοπές ρεύματος ή για δήθεν άδεια σούπερ μάρκετ», δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», υπογραμμίζοντας στον υπότιτλο πως όποιος κάνει αυτή την εποχή διακοπές στην Κάρπαθο «τον κουβαλούν στα χέρια».

Ούτε που μπορεί να γίνει λόγος για κρίση, η οποία ίσως υπάρχει στην Αθήνα, αλλά όχι στην Κάρπαθο, τονίζεται στο δημοσίευμα, που, όπως αναφέρει, όλοι, από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας, τον δήμαρχο και τους τουρίστες, συμφωνούν στο ότι «τίποτε δεν μαρτυρά πως ενδεχομένως μπορεί να είναι μετρημένες οι ημέρες του ευρώ για την Ελλάδα».

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του αφιερώματος, όποιος περνά τις διακοπές του σε ένα από τα αμέτρητα ελληνικά νησιά βιώνει, ακόμη και στους πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς, ένα κομμάτι αυθεντικής Ελλάδας και μια αντιμετώπιση από τους κατοίκους τους ως «ένας Δίας σε διακοπές».

«Είμαστε έντιμοι πολίτες, πληρώνουμε τους φόρους μας και είναι εξοργιστικό που σε όλο τον κόσμο γίνεται λόγος για χάος στην Ελλάδα» εκφράζει το παράπονό της ιδιοκτήτρια ταβέρνας, ενώ ο ιδιοκτήτης καφετέριας στο Μεσοχώρι, Μανώλης Νουαράκης, που δίνει κάθε χρόνο το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βιέννης, διαφημίζοντας εκεί την Κάρπαθο, καταγγέλλει πως τις μεγάλες εκπτώσεις που έκαναν οι ξενοδόχοι του νησιού στους τουριστικούς πράκτορες, αυτοί δεν τις μετέφεραν στους τουρίστες- πελάτες τους.

Στην πραγματικότητα, η ζωή στο νησί είναι πολύ χαλαρή, χαλαρότερη από ό,τι στο παρελθόν την εποχή της υψηλής τουριστικής κίνησης, σημειώνει ο συντάκτης, προσθέτοντας πως ο δήμαρχος του νησιού, Μιχαήλ Χανιώτης, αποδίδει τη μικρότερη κίνηση στις ταβέρνες στο γεγονός της ύπαρξης δύο επιχειρήσεων που προσφέρουν πακέτα «All inclusive». Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος πως «το ευρώ θα υπάρχει πάντα στην Κάρπαθο».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πρόσφατο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Κουρίρ» έκανε λόγο για θετική τροπή στον ελληνικό τουρισμό, επικαλούμενη τα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των τουριστών από το εξωτερικό τον Ιούλιο ήταν μειωμένος μόνο κατά 3,4% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011, κάτι που οφείλεται και στη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.

Όπως αναφερόταν σχετικά, από την Κρήτη μέχρι και την Κέρκυρα οι παραλίες είναι γεμάτες, ενώ και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι και πάλι αυξημένες και αυτό που, μέχρι πρότινος, διαγραφόταν ως ένα καταστροφικό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό φαίνεται να έχει πάρει θετική τροπή.



πηγή: zougla.gr - http://www.kalymniansvoice.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου